Facebook Messenger beschikbaar als webversie en Mac-app

Rutger Otto
9 april 2015, 12:49
2 min leestijd
Facebook Messenger beschikbaar als webversie en Mac-app

Facebook heeft een webversie van chatdienst Messenger gelanceerd. Ook is er een onofficiële Mac-app te downloaden als je liever in een klein venster chat.

Lees verder na de advertentie.

Messenger webversie

De chatdienst van Facebook was al als iOS-app beschikbaar, maar gebruikers op de Mac moesten het nog altijd doen via de website van Facebook. Nu is Messenger.com er, waarmee gebruikers middels een webversie kunnen chatten in hun browser, zonder daarvoor Facebook open te hebben staan. Wel moet ingelogd worden met het Facebook-account.

Dankzij de website word je niet langer afgeleid door randzaken die op Facebook voorbij komen, maar kun je gewoon focussen op lopende gesprekken, al dan niet met collega’s. Messenger.com heeft een vertrouwde indeling, als je de Berichten-app van de Mac kent. Links staan contactpersonen, rechts het chatvenster. De chatdienst in de browser werkt hetzelfde als de app, al zijn er iets minder functies. Je kan stickers en foto’s aan gesprekken toevoegen, verder niets. Het is dus niet mogelijk om een gesproken bericht achter te laten of gebruik te maken van één van de Messenger-apps. Apps of gesproken berichten die je via iOS gebruikt of verstuurt, worden overigens wel in de webversie getoond.

facebook messenger

Facebook Messenger Mac

Heb je Messenger liever niet in de browser, dan kun je ook een onofficiële Facebook Messenger-app voor de Mac downloaden. Deze is niet door Facebook zelf gemaakt, maar door fans. De app is gratis te downloaden op deze site en op de Mac te installeren. Daarmee is het mogelijk om Messenger als aparte app in een venster te gebruiken. Het lijkt erop dat het om een soort web-app gaat, want hij oogt hetzelfde als de webversie. Ook is het mogelijk om desktop-meldingen te ontvangen als er een nieuw bericht binnenkomt.

Lees meer nieuws over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu