Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Facebook Messenger-app voor Mac te zien in gelekte afbeelding’

Rutger Otto
10 januari 2016, 10:29
2 min leestijd
‘Facebook Messenger-app voor Mac te zien in gelekte afbeelding’

Facebook zou werken aan een Mac-app voor zijn Messenger-dienst. Dat blijkt tenminste uit een afbeelding waarop een werknemer van Facebook ermee werkt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger Mac-app

De website TechCrunch zegt bewijs te hebben dat Facebook een Messenger-app heeft gebouwd voor de Mac, die nog niet is uitgebracht. Op een wat wazige foto is een scherm van een MacBook te zien. Daarop is op de achtergrond Facebook geopend en op de voorgrond zou de Messenger-app worden getoond. Dat is te zien aan het logo dat aan de rechterkant in beeld staat.

De afbeelding zou afkomstig zijn van een werknemer bij Facebook. Het bedrijf zelf weigert overigens te reageren. “Wij geven geen commentaar op geruchten of speculatie”, zegt een woordvoerder. Volgens TechCrunch gaf Facebook dat antwoord eerder ook al bij correcte gelekte informatie.

facebook messenger

Afsplitsen

Als Facebook een Messenger-app voor de Mac uitbrengt, hoeven gebruikers niet langer te chatten via de website van Facebook. Dat betekent dat berichten sturen niet meer via een (verstopt) tabblad hoeft, wat er wellicht voor zorgt dat gebruikers langer betrokken blijven, waardoor er meer berichten naar anderen gestuurd worden.

In 2014 splitste Facebook de chatdienst van de reguliere Facebook-app op de smartphone. Dat leidde aanvankelijk tot veel klachten van gebruikers, maar inmiddels zullen de meesten wel inzien dat het afsplitsen belangrijk was om van Messenger een écht belangrijke chatdienst te maken.

Of het op de Mac ook zo ver komt, is maar de vraag, want op een browserscherm heb je gewoonweg meer ruimte voor informatie. Wellicht komt er naast de bestaande browserversie een aparte chat-app en worden ze niet gesplitst. Overigens heeft Facebook de netwerken ook online al een beetje losgetrokken. Via Messenger.com kun je met anderen chatten zonder de Facebook-omgeving.

Onduidelijk of de app komt

Het is afwachten of Facebook met een Messenger-app voor Mac komt, want het bedrijf test vaker functies en diensten die nooit daadwerkelijk verschijnen. Toen Facebook een Messenger-app voor Windows lanceerde in 2012 zei het bedrijf aan een Mac-versie te werken. Een officiële app kwam er echter nooit en ondersteuning voor de Windows-versie werd twee jaar na introductie stopgezet.

Lees meer over Facebook Messenger

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu