Facebook wil Messenger-functies flink uitbreiden

Rutger Otto
20 maart 2015, 14:08
2 min leestijd
Facebook wil Messenger-functies flink uitbreiden

Facebook zou plannen hebben om de Messenger-app van berichtendienst in een veel groter platform te veranderen. Uiteindelijk moet het verder gaan dan alleen berichten naar vrienden sturen.

Lees verder na de advertentie.

Uitbreiding van Messenger-functies

stickered

Dat meldt TechCrunch op basis van verschillende bronnen. Facebook zou de verandering volgende week tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie aankondigen. Messenger moet dan een platform worden waar ook andere partijen dan Facebook apps voor kunnen ontwikkelen.

Op die manier hoopt Facebook Messenger nuttiger te maken, zoals Aziatische concurrenten WeChat en Line ook zeer succesvol bleken toen ze meer dan alleen chats begonnen aan te bieden. Wat het platform precies gaat doen, is echter nog onduidelijk. Als we kijken naar Line, kan het wellicht mogelijk worden om eigen emoji te maken of in het chatvenster te tekenen. Daarnaast kunnen gebruikers van Line nu accounts volgen van media en beroemdheden, om het nieuws te volgen. Eenzelfde functie introduceerde Snapchat een tijdje geleden ook.

Nu Facebook in de Verenigde Staten ook een betaalknop uitrolt, zou het zelfs mogelijk worden om bijvoorbeeld tickets voor een concert aan te schaffen via Messenger. Het uit China afkomstige WeChat doet dat bijvoorbeeld al.

Nieuwe plannen voor Facebook Messenger

De laatste tijd heeft Facebook al geprobeerd om Messenger uit te breiden. Zo kwam het bedrijf al met een app waarmee je stickers op foto’s kon plakken en die vervolgens via Messenger met vrienden te delen. Facebook Messenger heeft wereldwijd 500 miljoen gebruikers en is één van de meest populaire apps. Vorig jaar werd Messenger losgekoppeld van de reguliere Facebook-app, wat leidde tot een hoop commotie bij gebruikers. Nu wordt langzaamaan zeker wat Facebook met de dienst van plan is.

De F8-conferentie is volgende week op 25 maart. Dan zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over de plannen van Facebook rondom Messenger.

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu