Facebook test ontgrendeling Messenger met Face ID en Touch ID

Stijn Wanders
14 juni 2020, 11:08
1 min leestijd
Facebook test ontgrendeling Messenger met Face ID en Touch ID

Facebook test een nieuwe functie voor zijn Messenger-app om gebruikers te verifiëren via Face ID en Touch ID. Hierdoor heeft alleen de gebruiker zelf toegang tot de Messenger-app op zijn apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger ontgrendelen met Face ID en Touch ID

Volgens Engadget test Facebook nu een nieuwe functie die ervoor moet zorgen dat jouw Messenger-chats minder toegankelijk zijn voor kwaadwillenden. Gebruikers kunnen er binnenkort voor kiezen om eerst geverifieerd te worden als zij de app openen. Berichten en oproepen kunnen daarentegen nog steeds buiten de app beantwoord worden zonder verificatie.

Door de nieuwe functie ontgrendel je de app met Face ID of Touch ID, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen op jouw apparaat. Je kunt er ook voor kiezen om een ouderwets wachtwoord in te stellen.

Er is tevens een optie om de vergrendeling tijdsgebonden te maken. Zo kun je instellen dat de app 1 minuut na het afsluiten weer vergrendelt, maar je kan dit ook wijzigen naar bijvoorbeeld een uur. Voordat de tijd verstreken is kun je de app gewoon nog openen zonder extra beveiliging.

Andere recente Messenger-updates

De extra beveiliging is de nieuwste functie-update voor de Messenger-app, anderhalve maand nadat Facebook Messenger Rooms werd geïntroduceerd. Hiermee kunnen mensen nu videobellen in een groep van maximaal 50 gebruikers.

Verder kondigde Facebook recent een nieuwe functie aan voor bedrijven: Facebook Shops. Hiermee kunnen kleine bedrijven een online webwinkel beginnen die voor Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp werkt. Zowel Messenger Rooms als Facebook Shops zijn vooral gericht op het verminderen van de beperkingen door het coronavirus.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief en download de iPhoned-app.

Meer artikelen over Facebook Messenger

Bron: Engadget
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook Messenger

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's