‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie op iOS’

Lars Paijmans
30 mei 2016, 8:15
1 min leestijd
‘Facebook Messenger krijgt end-to-end-encryptie op iOS’

Het lijkt erop dat het binnenkort een stuk veiliger wordt om je chatberichten via Facebook Messenger te versturen. Volgens geruchten krijgt de app net als WhatsApp end-to-end-encryptie.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger end-to-end-encryptie

WhatsApp kreeg onlangs al ondersteuning voor end-to-end-encryptie. Dit zorgt ervoor dat je berichten beter beveiligd zijn, omdat alleen de ontvanger de juiste sleutel heeft om het versleutelde bericht te ontgrendelen. Volgens het Twitter-account iOSAppChanges krijgt Facebook Messenger binnenkort een update die deze encryptie introduceert.

Daarnaast zouden er ook geheime chats komen. Op gelekte screenshots kregen we begin mei al wel te zien hoe deze geheime chats eruit kunnen gaan zien. Je leest hier meer over in het onderstaande artikel.

Lees ook: ‘Facebook Messenger-berichten kun je straks automatisch laten verdwijnen’

Chat-app Telegram heeft ook geheime chats. Deze hebben strengere beveiligingseisen en maken het ook mogelijk om berichten automatisch te laten verdwijnen na een bepaalde tijd. Zo kun je bijvoorbeeld een wachtwoord doorsturen dat na 10 seconden weer vanzelf bij zowel jou als de ontvanger verdwijnt. Volgens de eerdere geruchten gaat Facebook Messenger ook iets soortgelijks doen.

Geheime chats en mannen- en vrouwenprivacy

Naast Facebook Messenger end-to-end-encryptie en geheime chats heeft de updatetekst het ook over speciale privacyvormen voor vrouwen en mannen. Hiermee zou je in kunnen stellen dat je berichten alleen door mannen of vrouwen kunnen worden gelezen, iets wat in een groepsgesprek gebruikt kan worden.

Hoewel het nog niet duidelijk is wanneer de Facebook Messenger end-to-end-encryptie update precies verschijnt, is de informatie zo gedetailleerd dat hij vast niet lang meer op zich zal laten wachten.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu