Facebook Messenger beperkt internetverbruik met databesparende modus

Lars Paijmans
17 oktober 2016, 15:09
2 min leestijd
Facebook Messenger beperkt internetverbruik met databesparende modus

Facebook Messenger wordt binnenkort een stuk interessanter voor mensen met een beperkte databundel. De app werkt hard aan een databesparende modus, waardoor je mobiele internetverbruik aan banden wordt gelegd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger databesparende modus onthuld

Dat de Facebook Messenger databesparende modus er komt lijkt een zekerheid. De functie is namelijk al volledig uitgewerkt en aanwezig in de bèta van de Android-versie. Reken er dus maar op dat we deze optie ook op iOS krijgen. Doorgaans houdt Facebook de functies van haar apps namelijk gelijk. De nieuwe Facebook Messenger databesparende modus duikt op in de instellingen, waar je hem handmatig aan of uit kunt zetten. De berichten-app pakt het anders aan dan andere soortgelijke functies, door jou de keuze te geven of je een foto of video wil bekijken.

Facebook Messenger databesparende modus

Als een vriend(in) een foto naar je stuurt, kun je deze downloaden door erop te tikken. Zo kun je zelf kiezen of je een plaatje wil zien als je met mobiel internet verbonden bent, of liever even wacht om deze te accepteren als je weer op WiFi zit. Normaal gesproken worden alle foto’s en video’s automatisch gedownload zodra je ze ontvangt, ongeacht of je mobiel internet gebruikt.In tegenstelling tot andere chat-apps worden afbeeldingen en video’s dus niet gecomprimeerd. Zelfs als je de besparingsfunctie aan hebt staan, zal Facebook Messenger weer zoals normaal werken als je met een WiFi-netwerk verbonden bent.

Functie wordt nu getest

Een leuke bijkomstigheid is dat Facebook Messenger vanaf de komst van deze functie ook laat zien hoeveel data er verbruikt is. Onder de knop om de besparingsfunctie aan te zetten, kun je op een teller zien hoeveel MB’s de app al opgeslokt heeft. De testversie van deze functie is vanaf vandaag al beschikbaar voor Android, dus is de kans groot dat we hier ook in de nabije toekomst mee aan de slag kunnen op iOS.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen