Facebook Messenger wil gesprekken niet meer laten stilvallen

Rutger Otto
18 oktober 2016, 14:46
2 min leestijd
Facebook Messenger wil gesprekken niet meer laten stilvallen

Facebook test een functie voor zijn Messenger-dienst waarmee gebruikers nooit meer zonder gespreksonderwerp komen te zitten. De app komt dan zelf met suggesties.

Lees verder na de advertentie.

Conversation Topics op Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft niets te klagen qua gebruikersaantallen, de teller staat op ruim een miljard, maar de dienst wil nu gaan zorgen dat chats langer doorgaan of sneller worden opgepikt. Dat wil de dienst bereiken met zogeheten ‘Conversation Topics’.

De functie wordt op dit moment getest onder een kleine groep gebruikers. Deze gespreksonderwerpen lijken gekoppeld te zijn aan Facebooks algemene app, het sociale netwerk. Zo refereren de Conversation Topics naar dingen die vrienden recent hebben gedaan, zoals concerten waar ze naartoe zijn gegaan, plekken die ze hebben bezocht of muziek die ze hebben geluisterd.

Om het ijs te breken

Dat valt te zien in screenshots van gebruikers die deze op Twitter hebben gedeeld. In de Facebook Messenger-app worden bovenin beeld mensen getoond met daaronder iets recents van diegene. Het idee daarachter is dat je op die manier direct iets hebt waar je over kunt praten.

Aan de andere kant helpt deze functie ook direct om te zien wat vrienden hebben gedaan, zonder de tijdlijn op Facebook door te lezen. Je bent dus snel op de hoogte van waar je contacten mee bezig zijn. Mogelijk staan er in de toekomst ook andere updates bij, zoals gedeelde links of statusupdates.

Testversie

Onduidelijk is of de Conversation Topics straks naar alle gebruikers wordt uitgerold. Ook onbekend is of mensen de kans krijgen om gesprekssuggesties uit te schakelen. Er is overigens een mogelijkheid dat Facebook op deze manier weer een platform te bouwen rondom gedeelde interesses, zoals het eerder met het geflopte ‘Rooms’ deed. Over een vernieuwde versie van deze groepschats doken eerder geruchten op toen hints in de broncode werden gevonden.

Lees het laatste nieuws over Facebook Messenger

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen