Facebook laat bedrijven makkelijker Messenger-bots maken

Erwin Vogelaar
12 april 2016, 19:13
1 min leestijd
Facebook laat bedrijven makkelijker Messenger-bots maken

Facebook heeft een platform gelanceerd voor Messenger-bots, zodat bedrijven makkelijker eigen bots voor de chatdienst kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger bots

Facebook heeft een platform gelanceerd waarmee ontwikkelaars makkelijk bots kunnen bouwen voor Facebook Messenger. Dit heeft het bedrijf vandaag onthuld tijdens de F8 Developer Conference. In de keynote vertelde ceo Mark Zuckerberg over het tienjarenplan van Facebook en bots hebben daar een grote rol in. Bots geven bedrijven namelijk de kans om op een nieuwe manier met mensen te communiceren. Een bredere acceptatie van bots zal ook voor ons veel communicatie verplaatsen.

facebook messenger bots

Tijdens de presentatie liet Zuckerberg de mogelijkheden van de bots zien met een CNN-bot, die nieuwsverhalen naar gebruikers stuurt. Deze nieuwsberichten worden steeds beter persoonlijk afgesteld aan elke gebruiker. Daarnaast werd er een bezorgdienst getoond. De 1-800-Flowers laat klanten bloemen bestellen via een gesprek met een chatbot. Een gesprekje met een bot komt dus in plaats van het invullen van een formulier op een website, of het voeren van een telefoongesprek met een medewerker. De mogelijkheden van bots bieden op dit moment vooral kansen voor bedrijven en media, maar de mogelijkheden zullen nog verder ontdekt moeten worden. Facebook biedt ontwikkelaars een API voor het maken van deze bots.

Bots kunnen uiteindelijk voor veel mensen de communicatie met bedrijven, die nu via e-mail of telefoon verloopt, compleet vervangen. Een afspraak bij de tandarts of kapper maken? Filmtickets of eten bestellen? Het is goed mogelijk dat we over enkele jaren hier allerlei verschillende chatbots voor hebben. Facebook Messenger wordt op dit moment door meer dan 900 miljoen mensen gebruikt, al is in de Benelux WhatsApp populairder.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu