De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Al 500 miljoen actieve gebruikers voor Facebook Messenger

Rutger Otto
11 november 2014, 11:27
1 min leestijd
Al 500 miljoen actieve gebruikers voor Facebook Messenger

De agressieve methode van Facebook om apps door gebruikers te laten downloaden werkt: Facebook Messenger heeft nu al ruim 500 miljoen actieve gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger app

De chat-app van Facebook is populair, blijkt uit een blogbericht van een topman bij Facebook. Volgens hem gebruiken een half miljard mensen Messenger minimaal één keer per maand. Met deze nieuwe cijfers komt Facebook Messenger qua gebruikersaantallen steeds dichter in de buurt bij WhatsApp, dat ongeveer 600 miljoen actieve gebruikers heeft. Hoeveel van de 500 miljoen gebruikers een iPhone hebben, is niet bekend.

facebook messenger

Messenger is de eerste losse app die Facebook naast de reguliere Facebook-app uitbracht in 2011. Het is niet verwonderlijk dat zoveel mensen gebruikmaken van de app, want sinds augustus is de aparte app verplicht om met je smartphone via Facebook te kunnen chatten. De chatfunctie werd die maand uit de reguliere Facebook-app gehaald, waardoor mensen wel over moesten stappen als ze nog berichtjes wilden sturen. Dat leidde tot een hoop onvrede onder gebruikers, waardoor de beoordeling in de App Store op 1,5 ster staat.

Volgens de topman is een losse chat-app belangrijk voor Facebook, omdat de ontwikkelaars dan echt op de verschillende apps kunnen focussen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld nieuwe functies voor Messenger maken, die het gebruikersgemak moeten verbeteren.

Whatsapp

Facebook heeft overigens ook WhatsApp in handen. Het bedrijf werd in februari van dit jaar voor het gigantische bedrag van 19 miljard dolar (13,8 miljard euro) overgenomen. De app is onderdeel van Facebook, maar WhatsApp is niet in de Messenger-dienst geïntegreerd en is verder nog steeds zelfstandig. Oprichter van WhatsApp Jan Koum heeft een leidinggevende functie binnen Facebook.

Facebook Messenger downloaden

De Facebook Messenger-app is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 42,7MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen