Facebook laat bedrijven reclameberichten sturen via Messenger

Rick van der Veer
9 november 2016, 15:31
1 min leestijd
Facebook laat bedrijven reclameberichten sturen via Messenger

Naast chatbots kun je straks ook rechtstreeks met bedrijven communiceren via Facebook. Deze bedrijven kunnen je straks Facebook Messenger-advertenties sturen via een chatbericht, maar alleen als je eerder met dat bedrijf contact hebt gehad.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger-advertenties

Facebook heeft aangekondigd dat gebruikers van Messenger in de nabije toekomst direct benaderd kunnen worden door bedrijven. Dit mag alleen als je als gebruiker eerder al contact hebt gehad met een bedrijf via Messenger. Hiervoor komen straks speciale Messenger-knoppen in advertenties die op Facebook verschijnen waarmee je direct in contact komt met een bedrijf of pagina.

facebook messenger-advertenties

Om te voorkomen dat je straks te veel berichten ontvangt heeft Facebook een aantal regels ingesteld. Naast het feit dat een bedrijf je alleen binnen 24 uur mag benaderen als je zelf al contact hebt gezocht kun je een pagina direct blokkeren na het eerste bericht. Door deze mogelijkheid hoopt Facebook bedrijven aan te moedigen alleen nuttige berichten te sturen.

Voor het versturen van berichten gebruikt Facebook chatbots, een functie die al langer in de dienst aanwezig is. Hiermee kunnen gebruikers makkelijk informatie opvragen bij een bedrijf of pagina zonder dat er een echt persoon aan te pas komt. Ook kun je via bots bijvoorbeeld vluchten boeken of een tafel in een restaurant reserveren. Deze chatbots kunnen straks ook ingezet worden om de eerder genoemde advertenties naar gebruikers te kunnen versturen.

Volgens Facebook zou je vanaf deze week de nieuwe advertenties in je tijdlijn moeten zien verschijnen. Deze advertenties zullen voorzien zijn van een Messenger-link, waarmee je contact met een bedrijf kunt leggen en jezelf dus tijdelijk openstelt voor berichten van dit bedrijf.

Messenger

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: CNET
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen