‘Facebook verlegt focus van live naar hoogwaardige langere video’s’

Rutger Otto
17 januari 2017, 19:06
2 min leestijd
‘Facebook verlegt focus van live naar hoogwaardige langere video’s’

Facebook zou uitgevers niet meer betalen voor live video’s. In plaats daarvan probeert het sociale netwerk juist meer hoogwaardige videocontent aan te trekken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook live video’s

Het bedrijf van Mark Zuckerberg keerde vorig jaar in totaal ruim 50 miljoen dollar uit aan uitgevers en beroemdheden voor het publiceren van live video’s op Facebook. Het doel daarvan was mogelijk om de livestream-functie mee van de grond te krijgen. Maar Facebook betaalt niet meer, schrijft Recode. Verschillende bronnen zeggen dat Facebook de betaalde livestreaming deals van vorig jaar niet verlengt.

live 360 facebook

Andere focus van Facebook

De focus van Facebook lijkt verschoven te zijn, want in plaats van live video’s duwt het netwerk uitgevers juist in de richting van langere, hoogwaardigere filmpjes. Mogelijk gaat het hierbij zelfs om series die exclusief op Facebook te zien zijn. Denk aan video’s zoals je op Netflix of YouTube ziet. Wat het sociale netwerk precies van plan is, blijft vooralsnog onbekend, want Facebook heeft niet gereageerd.

Ook onduidelijk is of Facebook echt niemand meer betaalt om live video’s te maken, of dat het alleen voor de bronnen van Recode geldt. Voor exclusieve premium-video’s op Facebook zal het bedrijf eveneens moeten betalen en mogelijk wordt het budget daarvoor gekort bij de livestreams.

Live video’s verdienen niet goed

Het probleem voor veel uitgevers is dat ze nauwelijks kunnen verdienen aan live video’s. Grote uitgevers als BuzzFeed kregen er soms wel 3 miljoen dollar voor, maar vaak ging het om veel kleinere bedragen. Volgens de Wall Street Journal was het nauwelijks genoeg om er tijd en energie in te steken, omdat het vrijwel niet wordt terugverdiend. Facebook is wel bezig om advertenties in livestreams te testen, maar dat model moet zichzelf nog bewijzen om wereldwijd uitgerold te worden. Aan de andere kant probeerden uitgevers om sponsoren te vinden voor hun livestreams.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: WSJ
Bron: Recode
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen