Facebook laat personeel naar Android switchen
Redactie

Facebook laat een deel van haar personeel overstappen naar Android, de iPhone is onder de Facebook-werknemers namelijk veel te populair geworden. Bijna niemand zou nog Android gebruiken op de werkvloer, daar door kunnen beta’s van Facebook apps niet goed worden getest.

Wanneer je bij het grootste sociale netwerk ter wereld werkt, heb je het goed voor elkaar. Het is dan ook geen uitzondering dat iedere werknemer zijn telefoon van de baas krijgt, er bestaan dan twee keuzes, ofwel een iPhone ofwel een Android-toestel.

Voor die laatste optie is steeds minder animo binnen het bedrijf, terwijl in het algemene plaatje Android veel meer gebruikt wordt.

Interne campagne

Om er voor te zorgen dat de verdeling binnen de Facebook-teams wat eerlijker en vooral geleidelijker is, heeft Facebook een aantal interne campagnes op gezet, die een Android-telefoon aantrekkelijker moeten maken.

De eerste effecten van de campagnes hebben haar vruchten al afgeworpen, echter laat het personeel dat nu een Android-telefoon gebruikt wel weten dat ze de iPhone nog steeds gebruiken. ‘M’n iPhone zou ik nooit inleveren.’

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.