‘Facebook komt met eigen sociale nieuwsdienst’
Wouter Nijsen

Anonieme bronnen hebben tegenover The Wall Street Journal aangegeven dat Facebook al meer dan een jaar bezig is met zijn eigen sociale nieuws-app. Ex-Apple-ontwerper Michael Matas zou de dienst vormgeven.

De nog niet onthulde dienst zou de werknaam Reader dragen en moet van alle op Facebook gedeelde nieuwsberichten en artikelen een online magazine samenstellen dat erg doet denken aan alternatieven als Flipboard en Rockmelt. In die twee apps kun je berichten van andere websites en sociale media ook bundelen in een online tijdschrift.

Facebooks app moet naar zowel smartphones als tablets komen. Het is echter nog niet bekend of het hierbij gaat om een nieuwe functie binnen de bestaande Facebook-apps of om een volledig nieuwe app.

zuckerbergDe bronnen van The Wall Street Journal zijn er echter niet zeker van wanneer en of Facebook de dienst daadwerkelijk gaat onthullen in de nabije toekomst. Facebooks zogeheten Reader zou vooral als doel hebben mensen langer aan de diensten van Facebook te binden, zodat ze bijvoorbeeld meer advertenties zien.

Beste gepersonaliseerde Facebook-krant

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft al eens eerder gehint naar de mogelijkheid om met een sociale leesdienst te komen. Dit deed hij bij het introduceren van Graph Search en de vernieuwde nieuwsfeed van Facebook: “We willen iedereen in de wereld de beste gepersonaliseerde krant van de wereld geven.”

Via: Business Insider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.