Facebook breidt mogelijkheden voor herinneringen uit

Rutger Otto
26 augustus 2017, 13:02
1 min leestijd
Facebook breidt mogelijkheden voor herinneringen uit

Het sociale netwerk Facebook gaat zijn functie ‘Op deze dag’ uitbreiden. Met deze mogelijkheden kun je jouw digitale herinneringen nog beter gaan ophalen.

Facebook herinneringen

‘Op deze dag’ toont gebruikers al twee jaar lang herinneringen, bijvoorbeeld van gebeurtenissen of gesloten vriendschappen. Voortaan komen zulke herinneringen nog veel vaker voorbij, als het aan Facebook ligt. De dienst kondigde op zijn blog twee vernieuwingen voor de functie aan.

De eerste daarvan is het bundelen van deze aandenkens. Daarmee worden recente herinneringen in een pakketje samengesteld, die je vervolgens weer met vrienden kunt delen. Facebook zal deze bundels elke maand of ‘elk seizoen’ aanbieden in een soort samenvatting. Ze verschijnen vanzelf in de tijdlijn van gebruikers.

facebook herinneringen

Mijlpalen

Ook het vieren van vriendschappen wordt uitgebreid. Momenteel krijgen gebruikers wel een melding als ze een aantal jaar met iemand bevriend zijn op Facebook, maar daar houdt het op. Voortaan worden ook andere mijlpalen uitgelicht. Als je bijvoorbeeld 100 vrienden hebt gevraagd, dan geeft Facebook een melding en zet het enkele foto’s van vrienden op een rij. Daarnaast laat de dienst het weten als je een totaalaantal likes hebt gekregen op berichten, foto’s en video’s.

Negatieve aandenkens

Volgens Facebook is ‘Op deze dag’ één van de populairste functies op het netwerk. “We weten dat er soms herinneringen opduiken die je liever niet meer ziet”, schrijft Facebook. “Daarom steken we veel energie in het verbeteren van de functie, zodat dit soort content beter gefilterd wordt. Op die manier hopen we alleen foto’s te selecteren die relevant en fijn zijn om terug te zien.”

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's