Facebook voegt gifjes-camera toe aan iOS-app

Rutger Otto
16 juli 2017, 13:44
2 min leestijd
Facebook voegt gifjes-camera toe aan iOS-app

Sociaal netwerk Facebook test de mogelijkheid om gifjes te delen. Verschillende mensen kunnen daar nu al van gebruikmaken via de camera van de Facebook-app.

Facebook gifjes

Dat schrijft The Next Web. Facebook maakt het met de nieuwe functie mogelijk om korte filmpjes van gebruikers om te zetten in bewegende plaatjes. De nieuwe optie is beschikbaar in de iPhone-app van Facebook, maar is nog niet voor iedereen beschikbaar. Mensen die bij de camerafunctie bovenin beeld de optie ‘gif’ zien staan, kunnen daar op tikken om van de nieuwe toevoeging gebruik te maken. De app maakt dan een geanimeerde afbeelding van een opgenomen video.

Facebook richtlijnen

Filters en lijsten

De gifjes kunnen niet overal gedeeld worden. Dat kan alleen als Facebook-story of als apart bericht op het sociale netwerk. Om de gifjes op te leuken, kunnen gebruikers kiezen voor Prisma-achtige filters om beelden als kunstwerken te presenteren. De gifs zijn ook te delen met andere diensten vanuit Facebook, maar zijn alleen als video op te slaan. Buiten Facebook zijn ze alleen te delen en te bewaren als video.

Mensen die op deze manier gifs maken met de camera van Facebook, kunnen naast filters ook nog andere effecten en lijsten aan toevoegen. De gifjes zijn niet zo lang. Volgens The Next Web gaat het om enkele seconden, maar de maximumtijd is niet bekend. Waarschijnlijk brengt Facebook de gif-camera de komende tijd naar meer gebruikers.

Gifjes onder reacties

Recent werd het op het sociale netwerk mogelijk om korte gifjes in reacties onder berichten van anderen te plaatsen. Dat kon voorheen niet. Facebook is redelijk laat met het toevoegen van gifs op zijn platform. In chat-apps als WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger is het al veel langer mogelijk om bewegende plaatjes naar elkaar te versturen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TNW
Categorie: Apps
Spotlight: Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's