Facebook test geanimeerde gezichtsmaskers in nieuwe camera

Erwin Vogelaar
28 oktober 2016, 20:31
2 min leestijd
Facebook test geanimeerde gezichtsmaskers in nieuwe camera

Facebook is niet bepaald subtiel in het kopiëren van functies uit het populaire Snapchat. Zo worden er nu Facebook gezichtsmaskers getest in een volledig vernieuwde camera.

Lees verder na de advertentie.

Facebook gezichtsmaskers

Facebook deint er niet van terug om populaire functies van andere apps over te nemen. Zo zijn de Instagram Stories zo gekopiëerd van de Verhalen uit Snapchat. Facebook is echter nog niet klaar met het nadoen van Snapchat, want het bedrijf test nu ook geanimeerde gezichtsmaskers voor tijdens het maken van foto’s. Dit hoort bij een volledige nieuwe versie van de camera die aan Facebook wordt toegevoegd. Andere toevoegingen bestaan uit extra plaatjes voor op de foto’s en geofilters.

De vernieuwde camera wordt nu kleinschalig in Ierland getest. De camera is voor de testers direct toegankelijk door vanuit de nieuwsfeed in de app naar rechts te swipen. Nu gebeurt er nog niets in de app als je naar rechts swipet. De gemaakte foto’s hoef je niet op je eigen wall te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om je selfies via een nieuwe Facebook Direct-inbox naar specifieke mensen te sturen.

Facebook stelt tegenover website TechCrunch dat variaties van deze camera over de hele wereld getest gaan worden. De versie van de camera die uiteindelijk uitgerold wordt kan dus weer heel anders zijn met meer of minder functies. De kans dat de gezichtsmaskers de testen overleven achten we echter wel groot.

Prisma

Facebook kijkt niet alleen naar Snapchat voor inspiratie, maar ook andere populaire apps moeten oppassen. Zo is fotobewerking-app Prisma bij de nieuwe Facebook-camera ook aan de beurt. Prisma kennen we als app waarmee je foto’s kunt omtoveren tot ware kunstwerkjes via indrukwekkende filters. Facebook gaat met de nieuwe camera soortgelijke filters aanbieden. Ook Google is bezig om soortgelijke filters te maken voor live video.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen