Amerikanen kunnen elkaar geld sturen via Facebook Messenger

Rutger Otto
18 maart 2015, 9:03
2 min leestijd
Amerikanen kunnen elkaar geld sturen via Facebook Messenger

Facebook rolt de komende maanden een functie uit onder Amerikaanse gebruikers, waarmee ze geld naar elkaar kunnen overmaken via de Messenger-app.

Lees verder na de advertentie.

Met Facebook geld overmaken

Het sociale netwerk Facebook denkt al een tijd na over geld verzenden via Facebook Messenger, maar nu is het eindelijk zover. Althans, als je in de Verenigde Staten woont. Daar wordt het voor gebruikers mogelijk om een bedrag over te maken naar een vriend via de chat-app van Facebook. Het werkt met iOS, Android en via het web.

De functie wordt de komende maanden uitgerold. Gebruikers zien onder de tekstregel, waar onder meer een foto of sticker gekozen kan worden, een nieuw teken staan met het dollar-teken. Door daarop te tikken, kunnen gebruikers meteen een bedrag invullen. Daarna tik je op Pay en de betaling is gedaan.

Beveiliging

Om geld te kunnen ontvangen of verzenden, moeten gebruikers een Visa of MasterCard van een Amerikaanse bank aan hun Facebook-account koppelen en deze met een pincode (of Touch ID) te beveiligen. Facebook raadt aan ook van twee-staps-verificatie gebruik te maken, voor een extra laag van beveiliging.

Facebook drukt mensen op het hart dat het nieuwe betalingsysteem helemaal veilig is en afgeschermd wordt van andere delen van Facebook. Voor het systeem heeft Facebook een anti-fraude team aangesteld om verdachte transacties in de gaten te houden.

Facebook betalingen in Nederland

Vorig jaar in oktober werd de functie voor betalen via Messenger al ontdekt. Toen werd verwacht dat het een paar maanden zou duren voordat het in de Verenigde Staten zou worden uitgerold. Dat Facebook zich met betalingen bezighoudt, is niet verwonderlijk. Het nieuwe hoofd van Messenger is namelijk David Marcus, die voorheen directeur bij PayPal was.

Het is onbekend wanneer of en wanneer betalen via Facebook in Nederland beschikbaar komt. Ook is onduidelijk of een transactie via Messenger extra kosten met zich meebrengt.

Lees meer over Facebook Messenger

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu