‘Facebook wil navigatie-app Waze overnemen’

Wouter Nijsen
10 mei 2013, 11:36
1 min leestijd
‘Facebook wil navigatie-app Waze overnemen’

Facebook praat volgens bronnen van AllThingsD en Israëlische zakenkrant Calcalist met navigatie-app Waze over een overname voor maar liefst 1 miljard dollar. Waze is een populaire navigatie-app voor iPhone met crowdsourced verkeersgegevens. 

Lees verder na de advertentie.

De deal is nog niet zeker, maar de onderhandelingen zijn vergevorderd en lijken volgens de bronnen van AllThingsD op de opvallend snelle overname van Instagram vorig jaar. De prijs die Facebook overheeft voor navigatie-app Waze is eveneens hetzelfde, en het bedrijf achter de app zou net als Instagram redelijk onafhankelijk mogen blijven opereren.

Waze

Israëlische zakenkrant Calcalist schreef donderdag als eerste over de geruchten, al is dit niet de eerste keer dat er geruchten ontstaan over een mogelijke overname van het in Israël gevestigde Waze. Apple, Google en Microsoft zouden ook al interesse hebben getoond, maar toen is het niet tot een deal gekomen.

Facebook Home aantrekkelijker maken

Het zou van Facebook geen vreemde stap zijn om Waze over te nemen. Het bedrijf maakte begin mei bijvoorbeeld bekend dat inmiddels 750 miljoen gebruikers het sociale netwerk maandelijks via hun telefoon bezoeken. De afzetmarkt voor een navigatie-app is er dus zeker.

Met het recent uitgebrachte Facebook Home probeert het sociale netwerk daarnaast een prominentere plek op smartphones in te nemen. Home is een skin die er voorlopig alleen voor Android-toestellen is. Verdere integratie van een navigatie-app als Waze zou Facebook Home nog aantrekkelijker maken voor smartphonegebruikers.

Spotlights: Facebook, Waze

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's