Facebook gaat LinkedIn achterna met vacaturefunctie

Rutger Otto
8 november 2016, 12:01
2 min leestijd
Facebook gaat LinkedIn achterna met vacaturefunctie

Facebook lijkt meer LinkedIn-achtige functies te willen introduceren. Het sociale netwerk is een test gestart waardoor bedrijven gemakkelijk vacatures kunnen plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook vacatures

Facebook test een nieuwe functie waarmee bedrijven vacatures op hun pagina kunnen zeggen. Dat meldt TechCrunch, bevestigd door een woordvoerder van Facebook. “We hebben gedrag geanalyseerd”, zegt de woordvoerder. “Daaruit blijkt dat veel kleine bedrijven hun vacatures op Facebook plaatsen. Daarom testen we nu een manier voor paginabeheerders om het gemakkelijker te maken om een vacature te plaatsen en aanmeldingen van kandidaten te ontvangen.”

Omdat vacatures en reacties op Facebook plaatsvinden, kunnen werkgevers mogelijk sneller uitkomen bij een geschikte kandidaat. De beheerder die reacties ontvangt, krijgt die binnen op de berichtenpagina van Facebook Messenger, zodat er direct contact is.

Facebook Workplace

Meer zichtbaarheid dan op een vacaturesite

De vraag is wel hoe Facebook hiermee geld wil gaan verdienen. LinkedIn doet dat door werkzoekenden en recruiters geld te vragen om elkaar te koppelen, maar bij Facebook is de dienst waarschijnlijk gratis. Een bedrijf zou mogelijk wel kunnen betalen om meer bereik te krijgen. De toevoeging van deze functie zou heel logisch zijn. Bedrijven kunnen uit het grootste sociale platform ter wereld putten om nieuwe werknemers te vinden. Daarmee zijn ze waarschijnlijk zichtbaarder dan op een vacaturesite.

Facebookgebruikers zouden mogelijk getarget worden als ze bepaalde vaardigheden in hun profiel hebben staan. Op dit moment wordt de functie slechts getest onder een bepaald aantal gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer de vacatures op Facebook wereldwijd worden uitgerold.

Facebook groeit

Begin deze maand werd bekend dat er dagelijks ruim een miljard gebruikers via hun mobiel inloggen bij Facebook. Het totaal aantal dagelijks actieve leden ligt op 1,18 miljard, maandelijks zijn dat er 1,8 miljard. Dat is 16 procent meer dan een jaar eerder. De afgelopen drie maanden verwelkomde het netwerk 80 miljoen nieuwe gebruikers.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen