Facebook gaat je foto’s vanaf nu automatisch verbeteren

Rutger Otto
17 december 2014, 13:04
2 min leestijd
Facebook gaat je foto’s vanaf nu automatisch verbeteren

Terwijl Instagram vandaag nog vijf nieuwe filters aan de app toevoegt, verbetert Facebook juist foto’s zonder filter als je ze uploadt naar de app op iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Facebook foto’s

Facebook is de eigenaar van Instagram, maar houdt de twee apps toch gescheiden van elkaar. Vandaag kwamen wel twee updates uit die met fotografie te maken hebben. Zo kun je bij Instagram nieuwe filters gebruiken, maar Facebook houdt zich van filters afzijdig. Als je een foto uploadt naar de Facebook-app wordt deze vanaf nu automatisch aangepast en, naar zeggen van Facebook; verbeterd.

Bij het uploaden krijg je nu de eerste keer een melding van Facebook. Daar staat het volgende in:

“Helderdere foto’s. Wanneer je een foto toevoegt, passen wij die aan zodat die er op zijn best uitziet. Je kunt op het toverstokje tikken om dit ongedaan te maken.”

facebook foto

Automatische tweak

Als je een foto uploadt naar de Facebook-app, wordt het toverstokje vanzelf in werking gezet. Dankzij een algoritme wordt je kiekje zo mooi mogelijk gepresenteerd. De belichting, schaduwen en helderheid worden dan getweakt. Foto’s die in een donkere omgeving zijn gemaakt, zullen dan automatisch lichter gemaakt worden. Via de slider van het toverstokje kun je overigens zelf bepalen wat de impact van deze verbeteringen is.

Voorheen als je een foto uploadde via je iPhone naar de Facebook-app, kreeg je de onbewerkte foto in beeld en kon je via een omweg de foto verbeteren. Omdat je nu een slider hebt, kun je veel beter het effect van de bewerking zien. Bovendien werkt de functie van Facebook heel goed; vaak wordt het plaatje er inderdaad mooier van en het kost je geen extra werk. Op deze manier probeert Facebook de tijdlijn meteen weer een stukje aantrekkelijker te laten ogen. De update wordt momenteel uitgerold, dus heb even geduld als je de functie nog niet kan gebruiken.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu