Facebook maakt fotopresentaties fraaier met diashow-optie

Rutger Otto
28 juni 2016, 9:05
2 min leestijd
Facebook maakt fotopresentaties fraaier met diashow-optie

Facebook komt met een nieuwe manier om foto’s te delen. Maak je op een dag meer dan vijf foto’s of filmpjes, dan stelt Facebook voor om er een voorstelling van te maken in videovorm.

Lees verder na de advertentie.

Facebook foto’s als diashow

Een nieuwe manier om op te blijven vallen als je foto’s of video’s uploadt naar Facebook. Het is vanaf nu mogelijk om er een diashow van te maken. De afbeeldingen die je selecteert, komen dan één voor één in een filmpje voorbij. De optie om zo’n voorstelling te maken, komt in beeld als je de afgelopen 24 uur meer dan vijf foto’s of video’s hebt gemaakt en je gaat voor een statusupdate op Facebook.

Gebruikers krijgen dan de suggestie om een diashow te maken. Bekijk je een fotovoorstelling van één van je vrienden, dan kun je langs die weg eveneens kiezen om het zelf te proberen. Op dit moment wordt de optie wereldwijd uitgerold voor mensen met een iOS-toestel.

Aanpasbare voorstellingen

De diavoorstellingen worden steeds automatisch in elkaar gezet door de app, met foto’s en video’s waar muziek onder wordt gezet. Ook voegt de app er geinige overgangsanimaties aan toe. Je kunt het zelf overigens altijd aanpassen voordat je het filmpje deelt. Er zijn ook verschillende thema’s, zoals ‘Verjaardag’ of ‘Dankbaar’.

Facebook doet er goed aan om deze mogelijkheid aan de app toe te voegen. Google Foto’s kan filmpjes maken van gemaakte foto’s en ook Apple biedt de optie aan in de Foto’s-app van iOS 10. Het maken van een diavoorstelling was overigens al langer aanwezig in de aparte Moments-app van Facebook die helemaal in het teken staat van foto’s.

Voor Facebook zou het verder belangrijk zijn dat mensen weer meer beginnen te delen. Het sociale netwerk zou de afgelopen jaren een vermindering zien aan gedeelde persoonlijke content.

Handgeselecteerde events

Overigens is Facebook begonnen met het testen van iets anders dan foto’s, namelijk ‘Featured Events’ met menselijke curatie. In tien grote Amerikaanse steden selecteren mensenhanden de beste evenementen in de buurt. Of en wanneer we dat in Nederland en België terug gaan zien, is nog onbekend. Op dit moment zie je in het Evenementen-scherm wel wat bijvoorbeeld populaire evenementen onder vrienden zijn.

Lees meer over Facebook

Via: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen