Facebook laat je vrienden feliciteren met een videoboodschap

Rutger Otto
23 februari 2016, 14:22
1 min leestijd
Facebook laat je vrienden feliciteren met een videoboodschap

Iemand feliciteren op Facebook is door de jaren alleen maar makkelijker onpersoonlijker geworden. Dat wil het sociale netwerk nu gaan rechtzetten met een ‘Verjaardagscamera’.

Lees verder na de advertentie.

Op Facebook feliciteren met video

Facebook stuurt je meldingen wanneer er iemand van je vrienden jarig is en geeft zelfs suggesties van wat je moet schrijven. Je tikt een kort berichtje en binnen een paar seconden kun je weer verder met waar je mee bezig was. Je laat er in elk geval mee weten dat je aan de jarige denkt, maar erg persoonlijk is het natuurlijk niet.

Daarom heeft Facebook de Birthday Video Cam geïntroduceerd voor iOS-gebruikers. Een speciale knop zorgt ervoor dat je een verjaardagsvideo kunt opnemen. De telefoon schakelt over naar de frontcamera en daarmee neem je vervolgens een filmpje op van maximaal 15 seconden waarin je een boodschap aan de jarige opneemt.

Het is een stuk persoonlijker dan simpelweg de tekst ‘gefeliciteerd’, hoewel het niet meer of minder gemeend hoeft te zijn. “We wilden een nieuwe manier bedenken voor goede vrienden om elkaar snel iets leuks te sturen”, zegt Facebooks Henry Soong over de functie.

facebook-apps

Video’s belangrijk voor Facebook

Het was natuurlijk al wel mogelijk om een video op te nemen en die op iemands tijdlijn te posten, maar Facebook maakt het met de nieuwe knop een stuk gemakkelijker. Ook komen er bijvoorbeeld slingers in beeld. Het is overigens ook niet gek dat Facebook verjaardagsberichten probeert te vernieuwen. Het zijn misschien wel de belangrijkste soort berichten die mensen versturen, zelfs als gebruikers verder weinig met Facebook doen.

Daarnaast worden video’s almaar belangrijker voor Facebook. Per dag wordt er wereldwijd voor ongeveer 100 miljoen uur aan video gekeken. Zo’n 500 miljoen mensen klikken per dag wel eens een Facebook-video aan.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen