De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Facebook F8 2018 round-up: de 5 grootste aankondigingen op rij

Lars Paijmans
2 mei 2018, 19:23
3 min leestijd
Facebook F8 2018 round-up: de 5 grootste aankondigingen op rij

De jaarlijkse Facebook F8-conferentie is in volle gang, met tal van grote aankondigingen. Van een Tinder-achtige datingfunctie voor Facebook tot een nieuwe vr-headset en meer. Dit moet je weten over Facebook F8 2018.

Lees verder na de advertentie.

Facebook F8 2018: alles dat je moet weten

Dit jaar staat Facebooks F8-conferentie extra in de schijnwerpers. De afgelopen maanden kwam het sociale netwerk keer op keer negatief in het nieuws, door het enorme privacyschandaal met Cambridge Analytica. Niet zo gek dus dat Mark Zuckerberg de keynote aftrapte met twee zaken die hier direct betrekking op hebben.

1. Clear History

De afgelopen weken heeft Facebook het een stuk gemakkelijker en inzichtelijker gemaakt voor gebruikers om gegevens in te zien en te verwijderen. Met ‘Clear History’ zet het netwerk de volgende stap. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met deze functie met een druk op de knop alle gedragsgegevens verwijderen die Facebook van je heeft verzameld.

Facebook

Dit omvat de complete internetgeschiedenis die op de servers van Facebook staan. Facebook kan op verschillende manieren zien welke websites jij bezoekt, maar deze data was voor gebruikers nooit inzichtelijk. Daar komt met Clear History verandering in, omdat jij straks zelf kiest of deze gegevens bewaard worden of niet. Omdat Facebook met deze gegevens jouw tijdlijn indeelt, waarschuwt Zuckerberg wel dat de Facebook-ervaring er slechter op kan worden als je de data verwijdert. Clear History komt binnen nu en een paar maanden voor iedereen beschikbaar.

Aansluitend op de Clear History-functie en het privacyschandaal, benadrukt Facebook dat ze meer gaan doen om de privacy van gebruikers te waarborgen, en de strijd tegen fake news intensiever te voeren.

2. Facebook Dating

Na Snapchat heeft Facebook nu zijn zinnen gezet op Tinder en andere dating-apps. Met de gloednieuwe Facebook Dating-functie die aan de iOS-app wordt toegevoegd. Je maakt hiervoor een apart profiel aan, dat alleen zichtbaar is voor de mensen waar je geen vrienden mee bent en zelf ook een datingprofiel hebben. Tijdens het instellen geef je jouw voorkeuren en interesses aan, die worden daarna gebruikt om je aan anderen te koppelen.

Facebook F8 2018 round up

Heb je een match, dan kun je een chatgesprek beginnen door te reageren op één van de foto’s op het datingprofiel. Het is nog niet duidelijk wanneer Facebook Dating voor iedereen beschikbaar komt.

3. Facebook Messenger krijgt compleet nieuw design

Facebook Messenger is nog steeds een populaire chat-app, maar door de jaren heen is de dienst zo volgestopt met functies dat het overzicht verloren ging. Daarom maakt Facebook er werk van om Messenger weer een stuk simpeler te maken.

Facebook F8 2018 round up

Hier hoort een nieuw design bij, waarbij snelheid en een opgeruimd geheel centraal staan. Als extra is een donkere modus toegevoegd, die er vooral op het oled-display van de iPhone X extra mooi uit zal zien. De eerste screenshots zijn veelbelovend, want Messenger ziet er weer uit als een chat-app. De compleet herziene Messenger-app komt er zeer spoedig aan.

4. Oculus Go en een high-end vr-camera

De Oculus Go vr-headset is vanaf nu te bestellen in Nederland. Het 32GB-model kost 219 euro, voor de 64GB-editie betaal je 269 euro. De headset is compleet zelfstandig te gebruiken, zonder een gekoppelde pc of smartphone. Via wifi download je apps en games, die vervolgens lokaal op de headset worden opgeslagen. Dankzij de ingebouwde accu kun je de Go zonder kabels gebruiken. Je bestelt de Oculus Go in de webwinkel van Oculus, later zou de headset ook in andere (online) winkels beschikbaar komen.

Facebook F8 2018 round up

5. Updates voor Instagram en WhatsApp

Ook Instagram en WhatsApp kwamen voorbij op het podium, twee apps die al een aantal jaar zijn overgenomen door Facebook. Instagram introduceert de optie om met anderen te videobellen en WhatsApp maakt het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk een videogesprek te starten. In de twee onderstaande artikelen lees je alles over deze twee grote updates voor de populaire diensten.

Lees ook: Instagram introduceert videobellen, Spotify-integratie en andere nieuwe functies
Lees ook: Eindelijk: WhatsApp krijgt videobellen voor groepen en stickers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen