Facebook rolt donkere modus uit: zo activeer je het

Dilara Isik
29 juni 2020, 13:04
1 min leestijd

Facebook rolt een donkere modus uit voor de iOS-app. Zo activeer je de donkere modus in drie stappen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook rolt donkere modus uit

Facebook is al een tijdje bezig om een donkere modus te maken voor de iOS-app. In februari kwam de functie al voor Facebook Lite, maar de standaard Facebook-app liet nog op zich wachten.

In april werd de functie in een bètaversie uitgebracht. Nu rolt Facebook eindelijk de publieke feature uit naar de eerste gebruikers. Je zet de modus als volgt aan:

  1. Open de Facebook-app en tik op het menu (drie streepjes) rechtsonder;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Instellingen en privacy’;
  3. Tik ‘Dark Mode’ aan.

De optie staat alleen onder ‘Instellingen en privacy’ als jij de functie al hebt. Zie je ‘m niet staan? Dan moet je nog even geduld hebben: De app wordt vanzelf bijgewerkt.

Werkt nog niet bij iedereen

Facebook heeft bevestigd dat de functie eerst verschijnt voor een klein percentage van zijn gebruikers. De eerste gebruikers delen ironisch genoeg op Twitter dat de donkere modus voor hen beschikbaar is.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Toch lijkt dat niet lang te duren. De webversie van het social media-platform heeft inmiddels ook een donkere modus gekregen.

De Android-app is de enige in de Facebook app-familie waarbij een donkere modus nu nog ontbreekt. Onlangs bracht het social media platform al de donkere modus uit voor Facebook Messenger. Ook Facebook Lite ondersteunde de functie al. WhatsApp, wat ook onderdeel is van Facebook, heeft inmiddels ook al een donkere modus.

Lees meer over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen