De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Facebook ontwikkelt een cryptomunt voor betalingen in WhatsApp’

Florence Peeters
21 december 2018, 10:45
2 min leestijd
‘Facebook ontwikkelt een cryptomunt voor betalingen in WhatsApp’

Facebook werkt mogelijk aan een eigen cryptomunt. Dat vertellen insiders aan Bloomberg. De eigen cryptovaluta zou bedoeld zijn als betaalmiddel in WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-coin in ontwikkeling

Bronnen vertellen tegenover Bloomberg dat de ontwikkeling van de valuta inmiddels is gestart. Eerder dit jaar ging het gerucht al rond dat het bedrijf van Mark Zuckerberg een eigen cryptomunt overwoog. Ook die informatie kwam vanuit ingewijden bij Facebook.

Facebook zou een ‘stablecoin’ willen maken. Dat is een cryptomunt waarbij een vaste waarde gegarandeerd wordt. Deze krijgt een waarde gelijk aan de dollar. Zo wil het social media-bedrijf voorkomen dat de waarde in hoog tempo stijgt of zakt. Dit zie je wel bij bijvoorbeeld bekendere cryptovaluta als de bitcoin.

In eerste instantie is de digitale munt alleen beschikbaar in India. Op deze manier kunnen gebruikers geld met elkaar uitwisselen via WhatsApp en zo betalingen doen. Het is verrassend dat er nu wordt gesteld dat de munt voor WhatsApp bedoeld is.

In de eerdere geruchten stelde Cheddar namelijk dat de het bedrijf de munt wil gebruiken voor Facebook en Facebook Messenger. Zo zouden er bijvoorbeeld sneller en veiliger transacties gedaan kunnen worden in de marktplaatsafdeling van Facebook.

Facebook al langer bezig met blockchaintechnologie

Als de cryptovaluta er daadwerkelijk komt, zal het nog wel even duren voordat het zo ver is. Het speciaal opgezette team werkt momenteel nog aan een plan van aanpak voor de ontwikkeling van de digitale munt. Ceo Mark Zuckerberg is echter al veel langer bezig met blockchaintechnologie.

In 2014 werd PayPal-topman David Marcus ingelijfd om Messenger te leiden. Doordat Marcus van PayPal afkwam – één van de grootste betaalsystemen ter wereld – werd toen al verwacht dat Facebook zich meer met financiële diensten zou bezighouden. In mei dit jaar is Marcus aangesteld als hoofd van de blockchain-onderzoeksgroep van Facebook. Deze bestaat uit ongeveer 40 Facebook-medewerkers.

Lees meer over Facebook

Bron: Bloomberg
Bron afbeelding: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu