Facebook dwingt webgebruikers chat-app Messenger te gebruiken

Rutger Otto
5 juni 2016, 13:17
2 min leestijd
Facebook dwingt webgebruikers chat-app Messenger te gebruiken

Gebruik je de webversie van Facebook op je iPhone, dan kun je ook chatten met vrienden zonder Messenger-app. Maar niet voor lang.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger-app verplicht

Facebook wil het gebruikers van de mobiele site namelijk gaan verplichten om over te stappen op chat-app Messenger. Dat schrijft TechCrunch. Er zijn al verschillende gebruikers die een melding krijgen als ze via de browser met anderen willen chatten.

“Je gesprekken verhuizen naar Messenger”, staat er dan. “Binnenkort kun je berichten alleen nog maar via Messenger bekijken.” Op dit moment kun je de melding overigens gewoon wegtikken, maar het lijkt erop dat als je binnenkort nog via Facebook wil chatten, je dat via de Facebook Messenger-app zult moeten doen.

facebook messenger app

Chatten via Facebook

Het is al heel lang, sinds 2014, niet meer mogelijk om via de officiële Facebook-app te chatten. Gebruikers waren genoodzaakt om de Messenger-app te installeren, of via het web te chatten. Die laatste mogelijkheid biedt ook uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld een ouder toestel hebben en niet meer kunnen upgraden naar het nieuwste besturingssysteem.

Toen die noodzakelijke overstap in 2014 plaatsvond, waren er enorm veel mensen boos op Facebook. Het resulteerde in een lading aan extreem lage recensiecijfers voor de app in de App Store. Het ging er niet eens zozeer om dat Messenger zelf slecht is, want de chat-app is vrij behoorlijk. Sommige van de reacties luidden: “Ik wil niet geforceerd worden om twee Facebook-apps te hebben”. Waar de gemiddelde score van Messenger twee jaar geleden op anderhalve ster lag, is dat nu tweeënhalve ster.

‘Betere ervaring’

Volgens een statement van Facebook is deze verandering nodig om gebruikers ‘de beste ervaring’ te kunnen bieden. Het bedrijf kiest de app als platform waarop het de beste ondersteuning kan bieden en waar nieuwe functies worden geïmplementeerd. Wanneer gebruikers echt niet meer via web kunnen chatten, is onduidelijk.

Lees meer over Facebook Messenger

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu