‘Facebook brengt deze herfst concurrent voor Apple TV uit’

Michel van 't Klaphek
1 augustus 2019, 11:03
2 min leestijd

Dit najaar brengt Facebook een Apple TV-concurrent uit waarmee je kunt videobellen. Het bedrijf is onder meer in gesprek met Netflix en Disney voor het aanbieden van films en series.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Facebook Catalina wordt concurrent van Apple TV

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare The Information. Het kastje, dat intern bekendstaat onder de codenaam Catalina, moet deze herfst uitkomen. Net als de Apple TV zou je de settopbox op afstand kunnen bedienen met een afstandsbediening. Een prijskaartje ligt nog in het midden.

Wel zegt de website dat je met de Facebook Catalina kunt videobellen via het display. Hiervoor wordt dezelfde techniek gebruikt als die in de Portal zit, de smartspeaker van het bedrijf. Omdat het kastje een allround mediasysteem wordt, kan hij ook films en series afspelen. Facebook zou momenteel in gesprek zijn met Amazon, Disney, Netflix, HBO en Hulu.

The Information heeft navraag gedaan bij deze streamingdiensten, maar zij wilden niet reageren, behalve HBO. De maker van Game of Thrones ontkent het gerucht en zegt “niet in gesprek” te zijn met het sociale medium. Uiteraard werkt Catalina ook samen met de video’s die momenteel op Facebook Watch staan.

Verdere specificaties over de Apple TV-concurrent ontbreken nog. Wel schrijft The Information dat de Facebook Catalina vooral wordt ontwikkeld voor het voeren van videogesprekken. Je zou het ‘praatscherm’ daarom kunnen gebruiken om met vrienden bij te kletsen via Facebook Messenger of WhatsApp terwijl je bijvoorbeeld aan het koken bent.

→ Check alles over het verbeteren van je privacy op Facebook op onze zustersite Android Planet

Meer over Facebook

Eerder dit jaar kwam de Facebook Portal uit, een slimme cameraspeaker. Volgens schattingen zijn hiervan slechts 5000 exemplaren verkocht sinds afgelopen november. Mogelijk hebben de vele privacyschandalen rondom Facebook een handje in deze teleurstellende verkoopcijfers. Neem een kijkje in het overzicht met Facebook-alternatieven voor andere social media-apps.

Heeft dit artikel je geholpen?
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen