‘Facebook werkt aan nieuwe Snapchat-concurrent’

Rutger Otto
26 april 2016, 10:25
2 min leestijd
‘Facebook werkt aan nieuwe Snapchat-concurrent’

Video en plaatjes worden almaar belangrijker voor Facebook. Daarom zou het bedrijf een nieuwe camera-app ontwikkelen die de strijd met Snapchat moet aangaan.

Facebook camera-app

Facebook-gebruikers moeten met de app nog meer foto’s en video’s gaan maken en delen. Dat schrijft althans The Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen. De app opent direct met de camera, zeggen zij, waarna gebruikers beelden kunnen schieten. Ook moet het mogelijk zijn om vanuit de app een livestream te starten.

Daarmee experimenteert Facebook nu een tijdje. Sinds kort kunnen gebruikers vanuit de reguliere Facebook-app al beelden uitzenden die ze zien. Andere gebruikers kijken ernaar en reageren op de stream. Video is belangrijk, zo liet Facebook begin dit jaar weten. Per dag kijken 500 miljoen mensen wereldwijd naar een Facebook-video en dagelijks wordt er ruim 100 miljoen uur gestreamd.

Facebook livestream

Meer video op Facebook

Volgens de bronnen is het project echter nog in een vroeg stadium, mogelijk krijgen we het eindresultaat nooit te zien. Een woordvoerder van Facebook wilde niet reageren. Toch klinkt het als een logisch idee van het sociale netwerk, want hoewel veel gebruikers Facebook nog dagelijks bekijken, wordt er minder persoonlijke informatie gedeeld dan vroeger. Door livestreams en andere vormen van video-content te bieden, hoopt Facebook het tij te keren.

Eerdere mislukking

Maar het lukt Facebook niet altijd. In 2014 kwam het platform met Slingshot, een app die in de kern leek op Snapchat. Ook in deze app verdwenen foto’s en video’s na 24 uur. Het probleem was echter dat de app omslachtig werkte en te veel stappen vereiste om een video te uploaden. Inmiddels is Slingshot niet eens meer te downloaden in de App Store. Een mislukking dus.

Het is dan ook maar de vraag of een nieuwe app het veel beter zou doen. Gebruikers downloaden nu eenmaal niet meer zoveel aparte apps als vroeger en zo’n functie zou het mogelijk beter doen binnen de Facebook- of Facebook Messenger-app. We gaan zien hoe het bedrijf van Mark Zuckerberg de rol van video binnen Facebook uitrolt.

Lees meer over Facebook

Bron: WSJ
Categorieën: Apps, Geruchten
Spotlights: Facebook, Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's