Er zijn meer Facebook-bezoekers, maar ze delen minder

Rutger Otto
5 november 2015, 12:19
2 min leestijd
Er zijn meer Facebook-bezoekers, maar ze delen minder

Gemiddeld kwamen er de afgelopen maanden dagelijks ruim 1 miljard mensen op Facebook. Hoewel het sociale netwerk meer bezoek trekt, blijft de interactie achter.

Lees verder na de advertentie.

Dagelijkse Facebook-bezoekers

Facebook heeft in zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het sociale netwerk 1,55 miljard leden telde die minstens eens per maand actief waren. Dagelijks logden ruim 1 miljard mensen in, wat 17 procent meer is dan een jaar eerder. Vooral via de mobiele app kwam veel bezoek. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar nam dat aantal met een kwart toe. In totaal logden 894 miljoen van alle dagelijkse gebruikers in via de app. Hoeveel daarvan een iPhone gebruikten is onbekend.

Voor Facebook zijn apps enorm populair geworden. Het sociale netwerk zegt dat 47 procent van de gebruikers alleen de apps gebruikt om in te loggen. Zij komen nooit op Facebook via de browser op hun computer.

Hoewel er dus meer dagelijkse bezoekers zijn, wordt er wel minder gedeeld door gebruikers. Dat heeft onderzoekbureau GlobalWebIndex bekendgemaakt na een analyse van het netwerk. Uit het marktonderzoek blijkt dat ruim een derde van de gebruikers een statusupdate plaatste in het afgelopen kwartaal. Dat was een jaar geleden nog de helft van de gebruikers. Ook deelde 37 procent een eigen foto, waar dat een jaar geleden nog 59 procent was.

facebook batterijverbruik ios

Flinke omzetstijging

De afgelopen drie maanden verdiende Facebook overigens liefst 4,5 miljard dollar, wat 1,2 miljard meer is dan een jaar eerder. Volgens Facebook was de stijging van de omzet voor een groot deel te danken aan advertenties. In totaal was er een nettowinst van 896 miljoen dollar. Facebook tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers

Minder van alle bezoekers van de maandelijkse Facebook-gebruikers maakt verder gebruik van de Messenger-app. Dat zijn er zo’n 700 miljoen, minder dan de 900 miljoen gebruikers van WhatsApp, dat ook in handen is van Facebook. Het aantal Instagram-gebruikers wordt momenteel rond de 400 miljoen gebruikers geschat, waarvan een gebruiker 0,2 foto’s per dag uploadt.

Lees meer over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu