De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Straks kun je geld overmaken via de Facebook Messenger app

Rutger Otto
6 oktober 2014, 11:26
2 min leestijd
Straks kun je geld overmaken via de Facebook Messenger app

Een hacker ontdekte dat via Facebook betalen binnenkort mogelijk wordt. Via de chat-app kun je dan gemakkelijk geld overmaken naar vrienden.

Facebook Messenger is er al helemaal klaar voor, ontdekte Andrew Laude, die computerwetenschappen studeert aan Stanford. In de iOS-app ontdekte hij een betaaldienst, waarmee gebruikers geld naar elkaar kunnen sturen op eenzelfde manier als dat je een foto verzendt. Facebook zou de dienst al af hebben en het alleen nog maar in hoeven schakelen.

Met Facebook betalen

Mensen kunnen hun betaalpas invoeren in Messenger en met een in-app pincode worden betalingen als het goed is beveiligd afgerond. Of Facebook van plan is extra geld voor overboekingen te vragen is nog onbekend. Die beslissing zal liggen bij David Marcus, het nieuwe hoofd van Messenger, die eerst directeur van PayPal was. Zijn aanstelling is dus duidelijk. Facebook gaat concurrentie zoeken met PayPal en andere digitale betaaldiensten.

https://instagram.com/p/tx7VKiy1Wd/

Volgens Aude is betalen heel simpel. Volgens hem druk je simpelweg op een knop om de betalingsoptie te openen, vervolgens typ je een bedrag in en druk je op verzenden. Facebook houdt de transactie privé en zal nooit iets op de tijdlijn plaatsen. Overigens werkte Facebook betalen nog niet met creditcards, maar alleen met bankpassen. Waarschijnlijk omdat hier geen extra kosten mee gemoeid zijn. Aude zag geen PayPal-betalingsoptie in Messenger.

Uitroldata onbekend

facebook betalen

Via Facebook betalen zal beginnen met de optie om geld over te maken van één persoon naar een andere persoon. Maar in de code staat dat Facebook ‘op korte termijn begint met groepsbetalingen’.

Wanneer de functie beschikbaar komt, is nog niet bekend. Aude denkt dat Facebook de uitrol in de komende maanden start in de Verenigde Staten. Daarna zijn mogelijk andere delen van de wereld aan de beurt. Aan de andere kant kan het stuk code dat Aude vond slechts een test zijn waar we voorlopig nog niets van terug zien.

Simpel betalen

Facebook heeft het echter wel slim bekeken. Door betalingen via Messenger mogelijk te maken, wordt de drempel van ‘even wat geld overmaken’ enorm verlaagd en iets alledaags. Mensen houden van gemak, dus dit zou best een succes kunnen worden.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu