Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zakelijke versie Facebook komt ook naar de iPhone

Gijs Ettes
14 januari 2015, 16:28
1 min leestijd
Zakelijke versie Facebook komt ook naar de iPhone

De zakelijke variant van Facebook waar al langer geruchten over gaan, komt naar iOS, Android en het web. Vandaag kunnen we voor het eerst kennismaken met Facebook at Work.

Lees verder na de advertentie.

Facebook at Work

Facebook at work

Met Facebook at Work, dat vandaag officieel werd onthuld, opent Facebook de aanval op populaire zakelijke applicaties als Slack, Yammer, Convo en Socialcast. Naast een app genaamd ‘Work’ voor iOS en Android lanceert Facebook een versie die via het web is te benaderen en bedrijven in staat stelt om werknemers sociale netwerken te laten creëren, compleet met aparte inlogs. Deze ogen en werken vrijwel hetzelfde als Facebook zelf en er kan snel geschakeld worden tussen een zakelijke en privéomgeving. Momenteel kunnen slechts een beperkt aantal bedrijven aan de slag met Facebook at Work. Wanneer de zakelijke versie voor alle bedrijven beschikbaar wordt, is niet bekend.

Wel duidelijk is dat Facebook at Work het gemakkelijker maakt om zakelijke discussies te voeren en samen te werken met collega’s, zonder dat vrienden uit je privéomgeving berichten en updates kunnen inzien. Facebook moet wel nog wat sleutelen aan de functionaliteiten, aangezien bijvoorbeeld gezamenlijk bestanden bewerken nog niet mogelijk is.

Ook zit er nog geen duidelijk verdienmodel achter Facebook at Work. Mogelijk gaat Facebook op termijn gaan werken met abonnementen, zodat er ook aan de dienst verdiend kan worden. Nu zijn advertenties en applicaties van derde partijen nog uitgeschakeld. De zakelijke versie van Facebook zal zich voornamelijk richten op bedrijven met 100 werknemers of meer.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu