De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo gaat Facebook at Work de strijd aan met Slack en andere bedrijfssoftware

Lars Paijmans
5 augustus 2016, 16:55
2 min leestijd
Zo gaat Facebook at Work de strijd aan met Slack en andere bedrijfssoftware

Op het gebied van sociale netwerken mag Facebook zich misschien de grootste noemen, als het op werkgerelateerde communicatie aankomt valt er nog veel te winnen. Facebook at Work wordt een totaal nieuwe werkomgeving, met een eigen iOS-app. De dienst werd in januari onthuld en komt de komende maanden beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

De Facebook at Work app zit nog in de testfase

Business Insider nam een kijkje bij de ontwikkeling van Facebook at Work, een nieuwe app en zijproject van Facebook die voorlopig alleen op uitnodiging te gebruiken is. Er zijn echter al plannen om de nieuwe dienst de komende maanden uit te rollen naar een groter publiek. Momenteel testen zo’n 500 bedrijven het platform dat in januari voor het eerst getoond werd.

Facebook at Work app

In screenshots kun je zien dat Work een wat professioneler uiterlijk heeft. Het kenmerkende blauw is ingeruild voor een zwart, en daar blijft het niet bij. Zo is de zijbalk herkenbaar, maar zijn er andere opties in te vinden. Er verschijnt bovendien een eigen Facebook at Work app, en Facebook Messenger wordt er omgedoopt tot Workchat.

Hoewel Facebook al jaren door bedrijven gebruikt wordt, laat de opkomst van diensten als Slack zien dat er behoefte is aan een gespecialiseerde omgeving. Die wil Facebook bieden met het Work-platform. Het sociale netwerk denkt hiermee een doelgroep van zo’n drie miljard mensen aan te spreken.

Geen kleine groep dus, en daarom breekt Facebook het Facebook at Work-platform los van het sociale netwerk. Het is een eigen site waar je ook een aparte account voor nodig hebt. “Als je met je familie en vrienden wil praten ga je naar Facebook. Als je met je collega’s werkgerelateerde zaken wil bespreken ga je naar Facebook at Work”, aldus Julien Cordoniou die het project overziet.

Facebook at Work

Volg je collega’s van andere afdelingen

In tegenstelling tot Facebook kun je geen vrienden toevoegen, maar volg je andere gebruikers zoals je dat op Twitter ook doet. Volg bijvoorbeeld iemand van een andere afdeling op je werk, zodat je ook kan zien waar daar aan gewerkt wordt. De CEO van een bedrijf heeft bovendien speciale rechten, zodat belangrijke mededelingen door iedereen gezien worden.

Tot slot werkt Facebook aan een collectie van apps en partners die hun diensten inbouwen in Facebook Work. Daarnaast moet 95% van alle normale Facebook-functies ook de overstap maken naar Facebook at Work. Het grote voordeel is volgens het team achter het project dat iedereen bekend is met hoe Facebook werkt, wat Facebook at Work enorm toegankelijk maakt. Voorlopig hoeft Slack zich nog geen zorgen te maken, maar krijgt er waarschijnlijk voor het einde van het jaar wel een serieuze concurrent bij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu