‘Facebook werkt aan eigen digitale assistent en Siri-concurrent’

18 april 2019, 9:03
1 min leestijd
‘Facebook werkt aan eigen digitale assistent en Siri-concurrent’

Na de Google Assistent krijgt Siri er mogelijk nog een concurrent bij op de markt van slimme spraakassistenten. Facebook zou zijn eigen variant aan het ontwikkelen zijn.

‘Facebook assistent op komst’

Het nieuws is afkomstig van CNBC, dat anonieme bronnen gesproken zegt te hebben die meer van deze onaangekondigde Facebook-assistent afweten. Volgens deze bronnen werkt het bedrijf sinds het begin van 2018 aan deze digitale hulp.

Facebook assistent

Net als Siri kun je deze assistent aanspreken met een stemopdracht. Maar hoe Facebook deze virtuele hulp precies wil gaan aanbieden, is nog onduidelijk. Zo is het mogelijk dat er een iOS-app verschijnt, net zoals Google dat deed met de Google Assistent.

Een andere mogelijkheid is dat de assistent wordt verwerkt in de producten van het bedrijf, zoals de virtual reality-headset van Oculus of de slimme speaker van Facebook. Nu is Facebook nog afhankelijk van Amazons Alexa-assistent op dit gebied, al kan het sociale netwerk deze samenwerking natuurlijk stopzetten als het een eigen alternatief gevonden heeft.

Facebooks tweede poging

Facebook heeft in 2015 ook geprobeerd om een soortgelijke dienst uit te brengen. De zogenaamde ‘M’-assistent voor Facebook Messenger was een virtuele hulp die je vragen kon stellen door Messenger-berichten te versturen.

M werd na een tijdje stopgezet omdat er volgens Facebook te weinig mensen gebruik van maakten. Sinds 2015 is de wereld van virtuele assistenten flink veranderd, met bedrijven als Apple, Google, Samsung en Amazon die allemaal aan hun eigen assistent bouwen. Facebook zal dus een flinke taak hebben om met deze grote namen te concurreren.

Laat je horen: Praat jij in het openbaar tegen een digitale assistent als Siri?

Meer over Facebook

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu