De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple TV-apps kunnen straks inloggen via Facebook

Rutger Otto
26 november 2015, 9:13
2 min leestijd
Apple TV-apps kunnen straks inloggen via Facebook

Facebook heeft zijn SDK gepresenteerd voor het tvOS van de nieuwe Apple TV. Ontwikkelaars kunnen dat gebruiken voor eigen apps om bijvoorbeeld in te loggen via je Facebook-account.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Apple TV

Het sociale netwerk kondigde het SDK aan op zijn ontwikkelaarswebsite. SDK staat voor software development kit, wat als het ware een pakket met hulpmiddelen is die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor toepassingen in hardware. Het Facebook SDK is geïntroduceerd voor de tvOS bèta, wat betekent dat je er nog geen gebruik van kunt maken.

Ontwikkelaars kunnen dat wel. Volgens Facebook kunnen ze daarmee ‘meeslepende sociale ervaringen op het platform bieden’. Dat kan op drie verschillende manieren:

Facebook Login

Net zoals dat je op iOS bij sommige apps kan inloggen via Facebook, wordt dat straks ook mogelijk op de Apple TV. Als ontwikkelaars de SDK van Facebook toevoegen aan hun app, kunnen gebruikers inloggen voor een ‘persoonlijke ervaring’. Dat moet heel gemakkelijk gaan. Er verschijnt een bevestigingscode op het scherm, die je vervolgens op je iPhone of computer in tikt.

Dat is een stuk handiger dan dat je hem moet invoeren via de afstandsbediening van de Apple TV, waarmee je door te tikken en te vegen het hele alfabet af moet als je een wachtwoord wil invoeren.

facebook apple tv

Delen met Facebook

Een andere mogelijkheid is dat je links, foto’s, video’s of andere content direct vanaf de Apple TV kan delen, zodat je ze aan vrienden kunt laten zien.

Analyse voor bedrijven

De laatste optie is vooral interessant voor ontwikkelaars zelf. Dankzij het SDK kunnen ze namelijk zien hoe mensen hun app gebruiken. Op die manier leren ze hun gebruikers volgens Facebook beter kennen.

Facebook op Apple TV

Facebook heeft geen eigen Apple TV-app, maar kan op deze manier toch van dienst zijn op de settopbox. Mochten veel ontwikkelaars het SDK gaan ondersteunen, dan kan Facebook zomaar weer alom aanwezig gaan zijn op de Apple TV en daar meer gebruikers vandaan trekken.

Lees meer over de Apple TV

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu