Zoveel accu bespaar je als je de Facebook-app verwijdert

Redactie
8 februari 2016, 15:16
1 min leestijd
Zoveel accu bespaar je als je de Facebook-app verwijdert

Het was al lange tijd bekend dat de Facebook-app niet bepaald energiezuinig is, maar precieze cijfers ontbraken nog. Dankzij een onderzoek van The Guardian is daar verandering in gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook-app verwijderen bespaart accuduur

Uit het onderzoek blijkt dat het verwijderen van de Facebook-app tot wel 15 procent aan accuduur kan besparen. De desbetreffende redacteur van The Guardian gebruikte een week zijn iPhone 6S Plus mét de Facebook-app, en een week zonder, waarin er werd gebruikgemaakt van de mobiele website op Safari.

Buiten het feit dat er iedere dag gemiddeld 15 procent meer accu over was zonder de Facebook-app, bespaart het verwijderen ervan tot wel 500MB aan opslag. Oorzaak hiervan is het cachegeheugen dat Facebook opbouwt en enorm veel ruimte inneemt. Op iOS is alleen het cachegeheugen van Safari te legen. Facebook heeft in een reactie laten weten dat het ‘probleem’ onderzocht wordt.

Gaat de accu van jouw iPhone (of iPad) ook sneller dan gewenst leeg, dan is het slim om de Facebook-app te verwijderen. Als alternatief kun je een snelkoppeling naar de mobiele website op je homescreen plaatsen. Dit doe je in Safari door op het vakje met het pijltje te tikken en te kiezen voor ‘Zet in beginscherm’. Het pictogram dat vervolgens verschijnt, is bijna identiek aan dat van de originele Facebook-app.

De mobiele website gebruiken, is een makkelijke manier om de accuduur van je iDevice te verlengen. Wel zijn er in deze versie enkele handige functies weggelaten zoals Instant Articles, maar voor enkel sociale contacten onderhouden is de mobiele versie een goed en duurzaam alternatief.

Leestip: haal meer uit de accu van je iPhone met deze 5 tips

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu