Facebook: ‘Apple weigert app-update waarin we transparant zijn over App Store-kosten’

Lars Paijmans
28 augustus 2020, 8:58
1 min leestijd
Facebook: ‘Apple weigert app-update waarin we transparant zijn over App Store-kosten’

Na Epic Games met Fortnite gaat nu ook Facebook in de aanval: het bedrijf zou in zijn iOS-app willen laten zien dat Apple 30 procent van alle inkomsten in eigen zak steekt. Apple zou de update geweigerd hebben.

Lees verder na de advertentie.

Facebook klaagt over App Store-commissie

In een verklaring een Reuters legt Facebook uit wat er aan de hand is. Het bedrijf zou een update voor de iOS-app hebben ontwikkeld waarin gebruikers ook kaartjes kunnen kopen voor online evenementen. De regels van Apple zijn duidelijk: verkoop je iets via je iOS-app in de App Store, dan draag je 30 procent commissie af aan Apple.

Facebook wilde aan gebruikers vertellen hoe deze kosten verdeeld worden, maar kreeg toen geen groen licht van Apple: de app-update werd geweigerd omdat er ‘irrelevante informatie’ in zou staan.

Facebook App Store commissie

Het sociale netwerk zegt nu een nieuwe manier te gaan zoeken om de informatie alsnog in de app te krijgen. “Het is belangrijk dat mensen zien waar het geld naartoe gaat dat ze uitgeven aan evenementen van kleine bedrijven”, aldus Facebook.

Daarnaast zou Facebook Apple ook verzocht hebben om de commissie uit te schakelen: met de kaartenfunctie wil het bedrijf vooral kleine bedrijven en artiesten helpen om in tijden van corona geld te verdienen. Apple zou hier niet mee akkoord zijn gegaan omdat dit in strijd is met de App Store-regels.

Kritiek op Apple Store-regels neemt toe

Dat Facebook zo openlijk kritiek levert op de App Store-regels van Apple is geen toeval. Meerdere grote bedrijven van Spotify tot Microsoft en Epic Games hebben de afgelopen weken hun kritiek gegeven op de 30 procent commissie die Apple vraagt.

Dat zorgde er zelfs voor dat Fortnite uit de App Store werd verbannen en Microsoft zijn gamingdienst niet naar de iPhone en iPad brengt.

Bron: Reuters
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen