Facebook App Center gestart met uitrol voor iPhone
Redactie

Facebook is van start gegaan met de uitrol van het App Center voor onder meer de iPhone. Leden kunnen op deze manier eenvoudig via het sociale netwerk op zoek gaan naar applicaties. De uitrol vindt eerst plaats in de Verenigde Staten. Naar verwachting volgt de rest van de wereld binnen enkele weken.

App Center

Het App Center zal niet alleen op de website van Facebook beschikbaar komen, maar dus ook op iPhones. Ook de Android smartphones kunnen er gebruik van maken. Met deze dienst kun je als gebruiker een app aanbevolen krijgen, die afhankelijk zal zijn van je interesse. Ook eerder gedownloadde apps kunnen daarbij een rol spelen net als de apps, die door vrienden van je sociale netwerk worden gebruikt. Er zullen eerst 600 apps beschikbaar komen in het nieuwe App Center. De meesten daarvan zullen uit games bestaan, die overigens wel een kwaliteitscontrole hebben ondergaan.

Geen concurrentie voor App Store

Facebook heeft laten weten, dat het App Center voor de mobiele telefoons geen concurrentie zal opleveren met de Apple Store. Volgens Facebook zullen de gebruikers namelijk worden doorgestuurd naar andere stores om een programma te downloaden. De mobiele apps kunnen overigens ook vanaf een gewone computer gedownload worden. Daarbij kan de functie ‘Stuur naar mobiele telefoon’ gebruikt worden.

In het App Center vind je een aantal bekende applicaties, zoals Draw Something en Pinterest. De apps zijn voorzien van een omschrijving en een screenshot.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.