De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Facebook werkt aan anonieme chat-app’

Rutger Otto
8 oktober 2014, 8:54
1 min leestijd
‘Facebook werkt aan anonieme chat-app’

Facebook heeft gebruikers altijd gedwongen om met een echte naam te registreren, maar binnenkort kun je Facebook anoniem gebruiken. Volgens The New York Times werkt het bedrijf aan een nieuwe app.

Lees verder na de advertentie.

Facebook anoniemfacebook anoniem

Deze app kun je gebruiken onder een ‘valse’ naam. The New York Times weet via twee (eveneens anonieme bronnen) te melden dat Facebook aan een nieuwe, losstaande app werkt waarmee mensen kunnen chatten. Daarvoor hoeven ze niet met hun echte naam in te loggen.

Maar waarom zou Facebook ineens afstappen van het beleid waarbij echte namen gebruikt moeten worden? Volgens de bronnen draait het allemaal om je online identiteit, die anders kan zijn dan in het echte leven. Met een anonieme app moeten mensen hun mening kunnen geven op het internet over zaken die ze liever niet onder hun eigen naam bespreken.

Nog weinig bekend

In het beste geval probeert Facebook een soort Reddit te maken, een enorme online community waar mensen anoniem op anderen kunnen reageren. Soms leidt dat zelfs tot nieuws. Beroemde mensen geven er interviews . Anderzijds zou het een soort Secret-kloon kunnen gaan worden, maar dan met wat meer ruimte voor discussie. Het gevaar ligt natuurlijk wel op de loer dat zo’n Facebook app meteen aan zijn eigen idee ten onder gaat, omdat mensen anoniem gaan trollen.

Het is nog onbekend hoe de Facebook-app precies gaat werken. Zo is het onduidelijk of de nieuwe app gaat samenwerken met de standaard Facebook-app, hoe je vrienden vindt, of je afbeeldingen en foto’s kan sturen en of je met Facebook moet inloggen. De nieuwe app moet The New York Times over een aantal weken verschijnen.

Lees meer Facebook nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu