Facebook rolt 5 alternatieven voor ‘vind ik leuk’-knop uit

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 15:36
1 min leestijd
Facebook rolt 5 alternatieven voor ‘vind ik leuk’-knop uit

Facebook is gestart met de uitrol van de vernieuwde ‘vind ik leuk’-knop. Hierdoor kun je voortaan ook de emoties liefde, lachen, wauw, verdrietig en boos op het sociale netwerk kwijt.

Lees verder na de advertentie.

Alternatieve vind ik leuk-knoppen

Al tijden vragen Facebook-gebruikers om meer opties voor de ‘vind ik leuk’-knop. Er was bijvoorbeeld nog geen optie om iets niet leuk te vinden, en in sommige gevallen willen gebruikers hun respect uitdrukken in plaats van iets leuk te vinden. Facebook heeft naar zijn gebruikers geluisterd en maakte eind vorige maand bekend met vijf alternatieven te komen voor de ‘vind ik leuk’-knop. De alternatieven zijn de afgelopen weken getest en worden de komende dagen bij alle gebruikers beschikbaar.

De Facebook Reactions, zoals de nieuwe knopjes worden genoemd, werken heel simpel. Wanneer je op de ‘vind ik leuk’-knop tikt en even ingedrukt houdt, verschijnen de animaties vanzelf in beeld. Je veegt naar links of rechts om er eentje te selecteren en laat weer los om ‘m in te voeren.

De nieuwe vorm van ‘liken’ op Facebook kan zowel aan posts van individuele gebruikers als aan die van pagina’s gegeven worden. Het is een welkome toevoeging; het indrukken van het ‘vind ik leuk’-knopje is immers niet altijd gepast bij een serieus bericht.

Meer over Facebook

Gisteren introduceerde Facebook ook al een nieuwe feature. Het gaat om de zogeheten Birthday Video Cam, een functie waarmee je een verjaardagsvideo kunt opnemen. Hierbij schakelt je iPhone automatisch over naar de frontcamera, waarna je een filmpje van maximaal 15 seconden kunt maken. Zo stuur je gemakkelijk een persoonlijk bericht, in plaats van alleen de tekst ‘gefeliciteerd’.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu