Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Facebook werkt aan oplossing voor hoog accuverbruik iOS-app

Redactie
16 oktober 2015, 10:12
1 min leestijd
Facebook werkt aan oplossing voor hoog accuverbruik iOS-app

Sinds Facebook is geüpdatet voor iOS 9 verbruikt de app plotseling flink meer van je accu. Waardoor het probleem wordt veroorzaakt is onbekend. Wel zegt het sociale medium te werken aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Vlak na de update naar iOS 9 viel het iPhone- en iPad-gebruikers op dat hun accu wel heel snel leeggetrokken werd. Al snel werd duidelijk dat het de Facebook-app is die zorgt voor het hoge batterijverbruik, zelfs als de app alleen op de achtergrond draait. Facebook werkt aan een oplossing, zo heeft het bedrijf laten weten aan Techcrunch.

Oorzaak Facebook accuverbruik

Facebook-gebruikers ontdekten eerder dat zelfs wanneer zij app-synchronisatie uitschakelen Facebook processen op de achtergrond blijft draaien. Facebook erkent het probleem, dat in onderstaande screenshot duidelijk is te zien.

facebook batterijverbruik ios 2
Bron: MacRumors.com

Waar het probleem vandaan komt, is nog niet bekend. Facebook doet hier ook geen uitspraken over, ondanks verscheidene theorieën die over het internet zwerven.  Verbruikt de Facebook-app bij jou veel van je accu? Dan raden we je aan om de app te verwijderen totdat een update dit probleem oplost. Tot die tijd kun je de webversie van Facebook gebruiken op je telefoon.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu