Facebook maakt 360 graden-livestreams beschikbaar voor iedereen

Rutger Otto
30 maart 2017, 16:31
2 min leestijd
Facebook maakt 360 graden-livestreams beschikbaar voor iedereen

Iedereen met de juiste camera kan voortaan livestreamen via Facebook 360 graden-livestreams. En dat is niet de enige vernieuwing van Facebook.

Facebook 360 graden-livestreams

Facebook Live 360 werd vorig jaar gelanceerd. De functie om 360 graden-video’s te livestreamen was toen beperkt voor een select groepje pagina’s. Inmiddels is de optie opengesteld, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Daarvoor is dan wel een geschikte camera nodig die de functie ondersteunt. Denk aan een Nokia Ozo, Insta360 Nano of de Ricoh Theta S. Let wel op dat de camera livestreamen op de iPhone ondersteunt. Woensdag maakte Samsung bekend dat zijn Gear 360 iPhone ondersteuning heeft, maar dat livestreamen op iOS niet kan.

Na het koppelen van de camera, gaat het streamen van 360 graden-filmpjes niet veel anders dan normaal livestreamen. Zo kun je nog steeds reacties aflezen van het scherm. Kijkers kunnen meekijken door hun telefoon om zich heen te bewegen of door hem in een VR-headset te stoppen.

live 360 facebook

Chatbots in groepsgesprekken

In Messenger worden binnenkort chatbots opgenomen in groepsgesprekken. Dat meldt TechCrunch. Het betreft geen bots die zich in gesprekken mengen, maar die groepen op de hoogte houden van nieuws, zoals sport of de beurs.

Chatbots bestaan al sinds een jaar binnen Facebook Messenger, al kun je slechts één op één met ze chatten. Hoe je de chatbots aan groepen toevoegt, is nog niet bekend. Wel stelt Facebook zijn API verder open, zodat iedereen bots kan maken.

Live locatie

Facebook begon deze week ook met de uitrol van ‘live locatie’ in zijn Messenger-app. Met deze functie kun je een uur lang live je locatie met vrienden delen, zodat ze precies zien waar je bent. Handig als ze op je zitten te wachten en zich afvragen waar je blijft, maar ook een fijn idee dat iemand meekijkt als je in het donker naar huis gaat. Om te weten hoe het precies werkt, lees je ons artikel over Facebook Messenger live locatie.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: TechCrunch
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's