Opinie: Nu Face ID er is, vergeten we de ongemakken van Touch ID

Lars Paijmans
16 november 2017, 19:27
2 min leestijd
Opinie: Nu Face ID er is, vergeten we de ongemakken van Touch ID

Met de komst van de iPhone X, is de vergelijking tussen Face ID en Touch ID één van de meest interessante om te maken. Maar in die vergelijking lijken we vaak de ongemakken van de vingerafdrukscanner te vergeten.

Lees verder na de advertentie.

Face ID vs Touch ID

De iPhone X is naast de nieuwste iPhone ook een statement van Apple. De dagen van de vingerafdrukscanner zijn geteld: de gezichtsscan is de toekomst. Face ID moet ons overtuigen: een nieuwe techniek van Apple die een 3D-scan van je gezicht maakt, zodat je daarna het toestel kunt ontgrendelen of betalen in de App Store.

differential privacy beveiliging

In onze iPhone X review kon je al lezen hoe goed Face ID werkt. In negen van de tien gevallen is de techniek snel genoeg om je gezicht in een oogwenk te herkennen. Wat ons betreft maakt dit van Face ID een logische en indrukwekkende opvolger van Touch ID, maar hier zijn de meningen over verdeeld.

Er zijn nog steeds mensen die Touch ID als de heilige graal van vingerafdrukscanners omschrijven, en de scanner sneller en betrouwbaarder dan Face ID vinden. In die vergelijking wordt echter te vaak vergeten dat Touch ID het ook regelmatig liet afweten.

De problemen van Touch ID

Terwijl Face ID niet werkt als je je gezicht bedekt, deed Touch ID het al niet als je een handschoen aanhad of een natte vinger had. Hierdoor zat er in de winter regelmatig niets anders op dan je toegangscode invullen. Te lang in bad gezeten? Leg je gerimpelde vinger op de sensor en Touch ID geeft niet thuis. In al die situaties werkt Face ID probleemloos. En even het weghalen van je sjaal is wat ons betreft sneller dan een handschoen uit en aan doen.

Als je de twee technieken echt naast elkaar legt, kom je er vooral achter dat zowel Touch ID als Face ID niet feilloos zijn. Maar het grote verschil is dat Face ID veiliger en toegankelijker is. Het instellen van de scanner is makkelijker en vraagt van jou minder actie: je hoeft immers alleen naar je iPhone te kijken om te ontgrendelen. Dat is bij Touch ID heel anders.

Lees het laatste nieuws over Face ID

Categorie: Apple
Thema's: Face ID, Touch ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen