De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Voorspelling: Apple behoudt voorsprong met Face ID nog tot 2019

Rick van der Veer
23 maart 2018, 9:20
2 min leestijd
Voorspelling: Apple behoudt voorsprong met Face ID nog tot 2019

De concurrentie haalt Apples voorsprong met Face ID voorlopig nog niet in. Android-fabrikanten kunnen maar slecht aan onderdelen komen en richten zich op alternatieve technieken.

Lees verder na de advertentie.

Face ID-voorsprong: concurrentie nog ver weg

Ook de welbekende financieel analyst Ming-Chi Kuo bevestigt dat Apple een forse voorsprong heeft op de concurrentie met Face ID, na een eerder rapport van persbureau Reuters. Fabrikanten van Android-smartphones hebben op dit moment geen vergelijkbaar alternatief, en dat zal op zijn minst nog tot 2019 duren tot dat zo is.

Kuo voorspelt dat één van de eerste Android-fabrikanten met een frontcamera met diepteherkenning het Chinese Huawei wordt. Dat bedrijf werkt aan camera’s die time-of-flight-sensors gebruiken, een goedkoper alternatief voor de techniek in Apples TrueDepth-camera. Ondanks dat de kosten lager zijn, zijn er nog wel veel uitdagingen bij de massaproductie van deze sensoren.

Face ID voorsprong

Waar TrueDepth een raster van infraroodstipjes gebruikt om het gezicht van een gebruiker in kaart te brengen, werkt time-of-flight iets anders. Die techniek maakt gebruik van lasers en meet de tijd die het kost voor een laser om een oppervlak te raken. Zo kun je door middel van hoogteverschillen een gezicht in kaart brengen, zonder dat je (infrarood)licht af hoeft te geven.

Ondanks dat de productie van TrueDepth-achtige camera’s die infrarood gebruiken flink voorloopt op die van lasersensors, denkt Kuo dat dit maar een tijdelijke tussenstap is. Ook Apple zou de overstap naar laserdetectie willen maken, al is het nog niet duidelijk wanneer. In de tussentijd werkt het bedrijf wel aan een TrueDepth-camera die achterop een iPhone gezet kan worden, die mogelijk in 2019 op de markt komt.

Productieproblemen

Een andere, belangrijke horde voor Android-fabrikanten is de productiecapaciteit van 3D-scanners. De belangrijkste producenten van onderdelen hebben nu al moeite om aan de vraag te voldoen, en veel van de capaciteit die er is wordt nu door Apple gebruikt voor de iPhone X. De verwachting is dat de capaciteit in 2019 aantrekt, maar het blijft voorlopig zo dat de vraag het aanbod overstijgt.

Ook interessant: Face ID werkt niet goed: deze 3 tips kunnen helpen

Lees het laatste nieuws over Face ID

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen