Apple maakt Face ID niet geschikt voor meerdere gebruikers per iPhone

Rutger Otto
3 december 2017, 10:14
2 min leestijd
Apple maakt Face ID niet geschikt voor meerdere gebruikers per iPhone

Apple-topman Craig Federighi schrijft in een e-mail dat er binnen het bedrijf niet wordt gewerkt aan een functie om meerdere Face ID’s in te voeren op één iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Face ID voor meerdere gebruikers

Federighi reageerde op een mail van iPhone X-bezitter Steve Sheridan. Hij schreef de topman aan om te vragen of Apple werkt aan een optie om twee gezichten op één iPhone X in te scannen. “Mijn vrouw en ik vertrouwen elkaar en willen soms even snel elkaars telefoon ontgrendelen”, schrijft hij. “Bijvoorbeeld om berichtjes te lezen als één van ons aan het rijden is. Dat kon met Touch ID heel goed, maar nu niet meer.”

De vingerafdrukscanner Touch ID, die op andere iPhones wel te vinden is, ontbreekt op de iPhone X. Die functie is ingeruild voor de gezichtsherkenning Face ID. Met Touch ID konden vijf verschillende vingerafdrukken worden ingesteld, maar Face ID heeft een limiet van een enkel gezicht.

face id beveiliging

Functie voor één persoon

In zijn antwoord schrijft Federighi dat Face ID is bedoeld voor één gebruiker. “Zelfs Touch ID was bedoeld voor één iPhone-eigenaar”, schrijft hij. “Zodat je met meerdere vingers kunt inloggen.”

Federighi stelt de feedback in het achterhoofd te houden voor mogelijke ontwikkelingen van Face ID in de toekomst. De e-mail maakt echter duidelijk dat Apple voorlopig niet van plan is om een soortgelijke functie toe te staan in zijn apparaten.

Volgens MacRumors heeft de ontvanger van de mail een betrouwbare achtergrond, wat ten goede komt aan de betrouwbaarheid van het bericht. De mailwisseling werd gedeeld op het nieuwsforum Reddit.

Lees ook: 7 vragen en antwoorden over iPhone X gezichtsherkenning

Veiliger dan Touch ID

Apple claimt dat er bij Face ID een kans van één op een miljoen is dat het systeem voor de gek wordt gehouden. Bij Touch ID was dat één op 50.000. In dagelijks gebruik wordt de betrouwbaarheid bevestigd. Toch zijn er verschillende gevallen geweest waarin Face ID werd omzeild. Zo werd Face ID gefopt door de Vietnamese beveiligingsfirma Bkav met een masker en geprinte ogen.

Lees het laatste nieuws over Face ID

Via: MacRumors
Bron: Reddit
Bron afbeelding: Yahoo
Categorie: Apple
Thema: Face ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen