Apple: ‘Berichten over verminderde Face ID-kwaliteit kloppen niet’

Erwin Vogelaar
25 oktober 2017, 19:18
2 min leestijd
Apple: ‘Berichten over verminderde Face ID-kwaliteit kloppen niet’

Apple heeft volgens geruchten de Face ID-kwaliteit omlaag geschroefd, om zo meer iPhone X-toestellen op de markt te kunnen zetten. Apple zelf ontkent.

Lees verder na de advertentie.

Face ID-kwaliteit verminderd voor meer iPhone X-toestellen?

We hebben al meerdere keren geschreven over de problematische productie van de iPhone X. Het grootste obstakel lijkt de TrueDepth-camera voor Face ID te zijn. Met Face ID bevestig je jouw identiteit door enkel naar de smartphone te kijken. Volgens Bloomberg heeft Apple de kwaliteit van Face ID verminderd, om zo het produceren van de iPhone X makkelijker te maken.

De iPhone X, die op 3 november uitkomt, heeft geen Touch ID meer. Je kunt dus niet meer je identiteit bevestigen door je vinger op een knop te plaatsen. De iPhone X maakt namelijk gebruik van een voorkant vullend scherm en daar is geen ruimte meer voor een homeknop met ingebouwde vingerafdrukscanner. Face ID moet daarom wel in orde zijn. Bloomberg stelt echter dat Face ID met verlaagde kwaliteit nog altijd een stuk beter is dan het huidige Touch ID.

face id-kwaliteit

Apple stelt nu dat de kwaliteit van Face ID niet is verminderd en dat het bericht van Bloomberg onjuist is. Zoals bij de onthulling van het toestel is uitgelegd, is er nog steeds maar een kans van 1 op 1.000.000 dat een willekeurig persoon jouw toestel kan ontgrendelen.

iPhone X reserveren

De iPhone X verschijnt zes weken na de release van de iPhone 8. Dit komt doordat de smartphone gewoonweg moeilijker te maken is. Er is een grote kans dat het toestel slecht verkrijgbaar gaat zijn. Heb je daarom interesse in een iPhone X, dan is het absoluut geen overbodige luxe om te reserveren.

Hoewel de iPhone X op 3 november lanceert, is het toestel vanaf 27 oktober al te reserveren. Lees bij ons meer over het kopen van een losse iPhone X of het kopen van een iPhone X in combinatie met een abonnement. Wil je helemaal voorbereid zijn, dan hebben we ook zes dingen die je moet weten voordat je een iPhone X bestelt op een rij gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Bloomberg, TechCrunch
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlights: Apple, Face ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's