Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 16 of 17: wanneer verdwijnt Face ID onder het scherm?

Yannick Chalkiopoulos
30 mei 2024, 14:00
3 min leestijd
iPhone 16 of 17: wanneer verdwijnt Face ID onder het scherm?

Apple werkt aan een nieuwe schermtechniek, maar verdwijnt Face ID al bij de iPhone 16 onder het scherm? Of moeten we wachten tot de iPhone 17? Dit zeggen de geruchten.

Lees verder na de advertentie.

Face ID onder het scherm

De iPhone 16-serie verschijnt dit jaar en volgens geruchten krijgt een aantal modellen een nieuw scherm. Bij de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max werkt Apple aan een display met dunnere randen. Dat is niet alles, want Apple werkt ook aan een nieuwe sensor voor Face ID. Deze sensor moet ervoor zorgen dat Face ID bij de iPhone 16 of iPhone 17 achter het scherm verdwijnt.

Lees ook: Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

Nu vinden we de Face ID-sensor nog terug in het Dynamic Island, waar ook de frontcamera zit. Apple heeft inmiddels de samenwerking stopgezet met Coherent, een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in biometrische technieken. Dat is het gevolg van veranderingen die Apple door gaat voeren bij de Face ID-technologie. Apple werkt dus inderdaad aan een nieuwe techniek voor Face ID, maar wordt die al bij de iPhone 16 gebruikt?

iPhone 16

iPhone 16 krijgt vernieuwde Face ID

Dat Apple de samenwerking met Coherent heeft stopgezet bevestigt dat er een nieuwe techniek voor Face ID aankomt. De nieuwe versie van Face ID verdwijnt onder het scherm, waarmee ook een einde komt aan het Dynamic Island. In plaats daarvan blijft alleen nog een kleine zwarte inkeping over voor de frontcamera. Voor de rest bestaat de voorzijde van de nieuwe iPhone volledig uit scherm.

De kans is groot dat we de vernieuwde versie van Face ID al bij de iPhone 16 gaan zien. Apple brengt de techniek hoogstwaarschijnlijk eerst naar de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max. In 2025 nemen de ‘normale’ iPhone 17 en iPhone 17 Plus de techniek over. Dat zou niet voor het eerst zijn dat Apple een Pro-functie naar de reguliere iPhone brengt. Zo kwam vorig jaar het Dynamic Island naar de iPhone 15 (Plus) en krijgt de iPhone 16 (Plus) dit jaar de actieknop.

Pas in 2026 geen inkeping meer

Het is dus de verwachting dat Face ID al bij de iPhone 16 Pro onder het scherm verdwijnt. Volgend jaar neemt Apple afscheid van het Dynamic Island, als ook bij de iPhone 17 (Plus) de nieuwe techniek krijgt. Toch moeten we nog wel even wachten op een iPhone met helemaal geen inkeping. Volgens Ross Young, expert op het gebied van displays, gebeurt dat op zijn vroegst in 2026.

Lees ook: Apple begint productie iPhone 16-schermen (maar heeft problemen met één model)

Dat betekent dat de iPhone 18 Apple’s eerste telefoon zal zijn waar ook de frontcamera onder het scherm is weggewerkt. De iPhone 18 Pro (Max) krijgt een voorzijde die volledig uit display bestaat. Dat duurt natuurlijk nog enorm lang, waardoor er in de tussentijd veel kan veranderen. De eerste aanpassingen zien we in ieder geval al dit jaar, als Face ID bij de iPhone 16 Pro (Max) onder het scherm verdwijnt. Wil je meer weten over de volgende iPhone? Lees dan hier alles over de iPhone 16!

Wil je meer weten over de iPhone 16 Pro (Max)? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via: Macwelt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu