Alle Touch ID-apps werken automatisch met Face ID op iPhone X

Lars Paijmans
28 september 2017, 9:19
2 min leestijd
Alle Touch ID-apps werken automatisch met Face ID op iPhone X

Apple speelt vandaag open kaart over Face ID op de iPhone X. In een uitgebreid document geeft het bedrijf antwoord op tal van vragen en wordt duidelijk dat we al tal van Face ID apps kunnen gebruiken als de X verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf dag één genoeg Face ID apps

Hoewel Apple tijdens de september-keynote langdurig stilstond bij Face ID, is er nog veel onduidelijk over de gezichtsherkenningstechniek van de iPhone X. Om misverstanden te voorkomen, publiceert het bedrijf daarom een nieuw document dat volstaat met achtergrondinfo.

Face ID apps

Zo benadrukt Apple wederom dat Face ID gewoon werkt in het donker, als je een hoed of bril draagt en ook als je gezicht op subtiele wijze verandert. Alleen als er een drastische verandering van je uiterlijk plaatsvindt, zoals een lange baard die je afscheert, vraagt de iPhone of je opnieuw wil registreren.

Ook wordt nu pas duidelijk hoe Apple de huidige systemen van Touch ID ombouwt voor Face ID. Zo is jouw gezichtsdata ook opgeslagen op een Secure Enclave; een chip die losstaat van de rest van iOS. Ook worden alle berekeningen en handelingen op je iPhone zelf uitgevoerd, zodat de data niet verstuurd hoeft te worden. Net als Touch ID kan een defecte Face ID-camera alleen door Apple of een goedgekeurde reparateur gemaakt worden.

Omdat Face ID zoveel op Touch ID lijkt, heeft Apple ook goed nieuws voor ontwikkelaars. Zij hoeven hun apps met Touch ID-ondersteuning niet bij te werken om Face ID te ondersteunen omdat de technieken zoveel op elkaar lijken. Dat is ook goed nieuws voor jou als gebruiker, want dit betekent dat alle apps die jij beveiligt met je vingerafdruk, nu automatisch ook beveiligd worden met je gezicht. Banken-apps en wachtwoordmanagers bijvoorbeeld.

Wanneer werkt Face ID niet?

Dankzij het document komen we ook te weten wanneer Face ID zichzelf blokkeert en je een wachtwoord in moet vullen. In deze zes gevallen werkt Face ID niet:

  1. De iPhone is voor het eerst aangezet of opnieuw opgestart.
  2. De iPhone is niet ontgrendeld voor 48 uur of langer.
  3. Je hebt de toegangscode minstens 6,5 dag niet gebruikt en Face ID vier uur niet.
  4. Het apparaat is op afstand vergrendeld.
  5. Na 5 mislukte pogingen om je gezicht te herkennen.
  6. Na het activeren van de SOS-functie.

De iPhone X verschijnt op 3 november. Dan kan iedereen aan de slag met Face ID om zelf te ervaren hoe de techniek werkt.

Bron: Apple
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Face ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen