De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Chinese politie rolt fabrikant van nep-iPhones op

Gijs Ettes
27 juli 2015, 17:02
1 min leestijd
Chinese politie rolt fabrikant van nep-iPhones op

De politie in Beijing heeft een fabrikant van nep-iPhones opgerold. In de fabriek zouden in totaal 41.000 namaaktoestellen zijn geproduceerd, met een totale waarde van ruim 17 miljoen euro.

Lees verder na de advertentie.

Nep-iPhones worden nog steeds gemaakt

Bij een inval in mei pakte de politie in totaal negen mensen op, waaronder het koppel dat de fabriek leidde. Het bedrijf deed zich voor als een reparateur van gadgets, maar was in werkelijkheid met iets bezig dat veel minder onschuldig is: iPhones namaken met behulp van tweedehands onderdelen.

De namaaktelefoons zouden ook zijn geëxporteerd naar andere landen, waaronder de Verenigde Staten. De video hieronder laat zien dat de nep-iPhones op het eerste gezicht lastig zijn te onderscheiden van het echte werk. Pas bij nadere bestudering valt de ‘nepperd’ door de mand.

Ondanks de inspanningen van de Chinese autoriteiten zijn er nog genoeg bedrijven in het land die hun gang kunnen gaan. Voorbeeld is Goophone, dat met de Goophone I6 en Goophone S6 klonen verkoopt van respectievelijk de iPhone 6 en Samsung Galaxy S6. Eerstgenoemde draait op Android met een skin die het systeem op iOS laat lijken. De namaaktelefoon kost 119 dollar; een fractie van het bedrag dat je voor een echte iPhone 6 betaalt. Daar zijn echter ook de prestaties naar.

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu