Fabrikant iPhone wil eigen Apple-accesoires maken
Redactie

Foxconn, fabrikant van onder andere de iPhone en iPad, overweegt Apple-accesoires onder eigen merk te gaan produceren en verkopen.

Dat schrijft The Wall Street Journal. Bron van het bericht is een anonieme topman van Foxconn. Het Taiwanese bedrijf is sinds de introductie van de iPhone flink gegroeid. Foxconn zou nu voor 50 procent van zijn omzet afhankelijk zijn van Apple. En Apple heeft onlangs aangegeven minder afhankelijk te willen zijn van een bedrijf.

Niet alleen wil Foxconn minder afhankelijk worden van Apple, ook wil het bedrijf zijn toegenomen productiecapaciteit beter benutten. Want hoewel Foxconn alleen nog maar in opdracht van andere bedrijven werkt, heeft het wel enorm brede productiemogelijkheden. Die wil het beter gaan benutten door Apple-accesoires te gaan maken.

Ook wil Foxconn zelf componenten gaan fabriceren. Nu komen alle componenten in bijvoorbeeld de iPhone nog van andere bedrijven. iPhones en iPads worden door Foxconn enkel in elkaar gezet. De accessoires waar Foxconn aan denkt zijn data-kabels, koptelefoons en toetsenborden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.