F0recast weet of je je iPhone goed kan jailbreaken en unlocken
Redactie

iH8sn0w heeft afgelopen week een handig programmaatje uitgebracht. Het programma heeft f0recast, en kan precies zien of je je iPhone goed kan jailbreaken en unlocken. Je hoeft je iPhone alleen maar te verbinden met je pc en het programmaatje op te starten om het advies in beeld te krijgen.

De gegevens in F0recast

De software houdt rekening met allerlei factoren die jailbreaken en unlocken in de weg kunnen staan. Als je je iPhone aan je pc hebt gekoppeld en het programma start zie je de volgende gegevens staan:

  • Serial
  • Bootloader
  • Baseband
  • Model

Uit deze gegevens kan je als ervaren jailbreaker bepalen of de telefoon goed te jailbreaken en unlocken is. Dit programma geeft je dit advies zonder dat je erbij na hoeft te denken, want onder de gegevens staat dit advies meteen afgebeeld.

Unlockable

Als er bij unlockable ‘Yes’ staat is het mogelijk om na een jailbreak je iPhone te unlocken met speciale software. Deze software staat naast ‘Yes’ tussen de haakjes aangegeven.

Tethered

Als er bij Tethered ‘No’ staat kan je je iPhone zonder problemen jailbreaken. Als er ‘Yes’ staat kan dit ook, maar dan brengt dit toch een probleem met zich mee. Elke keer als je je iPhone dan opnieuw wilt opstarten moet je de telefoon verbonden hebben met je computer. Dit kan erg lastig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent zonder laptop. Je moet in dat geval dus even bij je zelf nagaan hoe vaak je je telefoon herstart en hoe vaak je een laptop bij je hebt.

F0recast is gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaars.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.